Pelin Batu Sevenleri ile Buluştu - Son Dakika
Magazin

Pelin Batu Sevenleri ile Buluştu

Pelin Batu Sevenleri ile Buluştu

Samsun'un Atakum ilçesinde "Sanatın Kalbi Atakum'da Atıyor" sloganı ile 210 günde bin sanatçının konuk olması planlanan etkinlikler çerçevesinde sinema oyuncusu ve yazar Pelin Batu, sevenleriyle söyleşi yaptı.

23.02.2013 11:04

Samsun'un Atakum ilçesinde "Sanatın Kalbi Atakum'da Atıyor" sloganı ile 210 günde bin sanatçının konuk olması planlanan etkinlikler çerçevesinde sinema oyuncusu ve yazar Pelin Batu, sevenleriyle söyleşi yaptı.

Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, SAMGİAD Başkanı Levent Özden, Atakum Belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Söyleşisinde politikacılara yüklenen sinema oyuncusu ve yazar Pelin Batu, "Politikacılar hayatı kolaylaştırma ve güzelleştirmek için varlar. Bizler onları seçmemizin sebebi, bizim hayatımızı güzelleştirmeleri içindir. Ama ne yazık ki günümüzde politika deyince bağıran insanlar karşımıza çıkıyor. Sürekli kavga halindeyiz. Ben vatandaş olarak politikanın politikacılıktan çıkmış cıvık olmuş olduğunu gözlemlediğim için bunları söylüyorum. Genel olarak çok gergin bir ortamdayız. Benim gördüğüm politikacılık şu anda slogan atmak ve bağırmaktan ibaret. Her konuyu bilen politikacılarımız var. Yani aklınıza gelecek her konuyu biliyorlar ve bunda beni çok sinirlendiriyor. Çünkü bir şekilde birazcık düşünüyor olsalar, bu konuyu bilmediklerini bilirler, anlarlar ve utanırlardı" dedi.

Siyasicilerin dizilere el atmasına anlam veremediğini belirten Batu, "Sanat insanı gerçekten dünyasını genişleten bir şeydir. Sanatı küçültemezsiniz ancak zorlaştırırsınız. Ama tam tersine onu daha şevklendirirsiniz ve insanları isyana itersiniz. Ne kadar sansür yaparsanız ve yasakçı bir zihniyetle yaklaşırsanız belki de sizin destekçileriniz bir süre sizin istediğiniz gibi davranırlar ama bir karşı hareket oluşur. Çünkü insanların ruhunu zindana sokamazsanız, insanların istediklerini bir süre yasaklarsınız. Dolayısıyla bu tür müdahalelerin işe yarayacağını düşünmüyorum. Dizilerin yayından kaldırılması ve bazı dizilerdeki oyuncuların omuzlarının sansürlenmeleri bana bu çağda komik geliyor ve şaşırıyorum. Ekonomik anlamda 'her şey çok güzel' deniliyor ama gerçekte baktığımız zaman işsizlik ayyuka çıkmış vaziyette" diye konuştu.

Söyleşinin sonunda Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Batu'ya çiçek verdi. Ardından sevenleri de Batu ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Pelin Batu Sevenleri ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement