Pamukkale'yi 'Hayalet Sürücü' Tanıtacak - Son Dakika
Magazin

Pamukkale'yi 'Hayalet Sürücü' Tanıtacak

Pamukkale\'yi \'Hayalet Sürücü\' Tanıtacak

'Hayalet Sürücü' Filminin Bazı Sahnelerinin Çekilecek Olması, Denizli'de Sevinçle Karşılandı.

21.12.2010 12:20  Güncelleme: 09:51

Beyaz travertenleriyle ünlü Pamukkale'de, Nicholas Cage'in başrolünü oynacağı 'Hayalet Sürücü' filminin bazı sahnelerinin çekilecek olması, Denizli'de sevinçle karşılandı.

ABD'nin ve dünyanın yakından tanıdığı, Leaving Las Vegas filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu Oscar'ını alan Nicolas Cage'in başrolünü oynadığı 'Ghost Rider' (Hayalet Sürücü) filminin ikincisinin bir çok önemli sahnesi Pamukkale ve Kapadokya'da çekilecek. İlki 2007 yılında çekilen, Nicolas Cage ve Eva Mendes'in başrolünü oynadığı 114 milyon dolar gişe yapan Ghost Rider serisinin ikincisi Sony Film tarafından çekilecek.

'Face Off, Rock, Büyük Hazine, Kaptan Corelli'nin Mandolini' filmlerinden tanınan Nicolas Cage yine başrol oynayacak ve filmin çekimlerinin önemli bir bölümü Kapadokya ve Pamukkale'de yapılacak. Pamukkale ve Hierapolis antik kentindeki çekimler 14-21 Ocak 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sony Film tarafından çekilecek Ghost Rider 2'inin yapımcılığını Brian Taylor üstleniyor. Aralarında Brian Taylor'un da bulunduğu 35 kişilik ekip, geçen hafta Pamukkale'ye gelerek incelemeler yaptı. Filmin çekimi için yaklaşık 400 kişilik bir ekibin Denizli'ye gelmesi bekleniyor.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, bu hafta içinde Sony firmasından yetkililerin kente geleceğini söyledi. Filmin Pamukkale'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını kaydeden Erkmen, film ekibine ve oyunculara Denizli'yi detaylı olarak tanıtacaklarını anlattı. Erkmen, "Bu proje Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimleriyle gerçekleşiyor. Bu konuda çekimlerin Pamukkale'de yapılmasını sağlayan Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay'a çok teşekkür ediyorum. Bu film zaten dünyaca ünlü Pamukkale'nin daha etkin tanıtımı için büyük fırsat olacak" dedi.

Yapım ekibinden filmde Buldan Bezi gibi Denizli'ye özgü materyalleri kullanmalarını isteyeceklerini belirten Erkmen, "Pamukkale ve Denizli'nin tanıtımı için doğan bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Oyunculara ve yapımcılara Denizli'yi anlatacağız, doğal ve kültürel güzelliklerini görmelerini sağlayacağız, termal sağlık turizmini göstereceğiz. Çekim programı kesinleştikten sonra detaylı açıklama yapacağım" diye konuştu.

Ghost Rider, çekimleri Pamukkale'de yapılan ilk Hollywood filmi olacak. Pamukkale'de her yıl en az iki Bollywood filminin bazı sahneleri çekiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin Pamukkale'yi 'Hayalet Sürücü' Tanıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement