Kızım Bu Yıl Benden Evlilik Bekliyor! - Son Dakika
Magazin

Kızım Bu Yıl Benden Evlilik Bekliyor!

Kızım Bu Yıl Benden Evlilik Bekliyor!

Geçtiğimiz haftalarda çıkardığı 'Hit 70'ler' albümü ile adından söz ettiren Pınar Aylin, bu yıl içinde üç yıllık erkek arkadaşı ile evlenmeyi planladığını....

08.01.2012 06:03

'Hit 70'ler' adlı albümü ile 70'li yıllara damgasını vurmuş şarkıları bir araya getiren Pınar Aylin, 70'ler kadar 90'ların da bir büyüsü olduğuna inanıyor. "90'lardan geriye az sayıda insan kaldık ama o dönemin tadını tüm arkadaşlarım halen damaklarında hissediyordur" diyen ünlü şarkıcı; albümünü, üç yıldır birlikte olduğu ve soyadını açıklamadığı Süleyman Bey ile ilişkisini ve 2012'deki planlarını anlattı...

'Hit 70'ler' nasıl bir albüm oldu?

Bir önceki albümümü iki yıl önce çıkarmıştım. Bu albümün hazırlığı için 1.5 yıl Berlin-İstanbul arasında gidip geldim. Yorucu ve yoğun bir dönemdi benim için ama sonucu çok iyi oldu, her şeyden çok memnunum. İlk defa bir albümümü A'dan Z'ye yurt dışında yaptık.

Neden albümünüzü Türkiye'de değil de, yurt dışında yapmayı tercih ettiniz?

Bunu en iyi, şarkıların kendisi anlatacak diye düşünüyorum. Albümün yüzde 99'u canlı kayıttır. Bazı şarkılarda Berlin Filarmoni Orkestrası'nın çok değerli müzisyenleri çaldı. İşin farkı, müzik kalitesinde gizli. O yüzden Berlin'de hazırladık albümü. çok meşakkatli bir süreçti ama dediğim gibi, tüm bu emeklerime değdi albüm.

Neden bu albümde sadece 70'lerden şarkılar söylemeyi tercih ettiniz?

Senelerdir seslendirdiğim şarkılardı hepsi. "Ne varsa eskilerde var" dedim ve hepsini bir albümde topladım. Yani, aşık olduğum şarkıları kendi albümümde toplama şansını yakalamış oldum.

90'LARIN TADI HALA DAMAĞIMIZDA

Sizce günümüzde, 70'lerdeki kadar kaliteli şarkılar neden çıkmıyor?

Günümüzde eserlerin pek çoğu birbirine benzese de arada çok güzel şarkılarla da karşılaşıyoruz. Hit şarkı da çıkıyor ama kısa ömürlü oluyor. Tabii ki bu işin formülünü kimse bilmiyor. Ama gönül istiyor ki eski tatta, eski hislerle bizi bir yerlere götüren şarkılar daha çok yapılsın.

Popçular için 90'ların bir büyüsü olduğuna inanıyor musunuz?

Nasıl 70'lerin yeri çok ayrıysa, bizim için 90'lar da öyle. Çünkü 90'larda çıkan bizler, 70'lerin şarkılarıyla büyüdük. Bugünün gençleri de 90'larda bizim şarkılarımızla büyüdü. 90'ların tabii ki bir sihri, büyüsü var. O dönem Türk pop müziğinin en güzel zamanıydı. Arka arkaya hit albümler çıkıyordu. Şu anda 90'lardan geriye az sayıda insan kaldık ama o dönemin tadını bütün arkadaşlarım halen damaklarında hissediyordur. Şimdi hedefimiz yeni jenerasyona bu muhteşem eserleri de sevdirebilmek.

AYAK OYUNLARINA DAYANAMAM

Müzik hayatınızda sizi üzen şeyler oldu mu?

Ben her şeyi pozitif görme taraftarıyım. Ama an geliyor, bazen haksızlıklara tahammül edemiyorum. Hele ayak oyunları denilen, çok dürüstçe gelmeyen şeylerle karşılaştığım zaman; insan verdiği bunca emeğin karşılığında kırılıyor.

Ayak oyunlarıyla mı karşılaştınız?

Böyle bir serzenişte bulunuyorsam, elbette ki olmuştur bir şeyler. Keşke Avrupa'da sanatçılara verilen değer bizim ülkemizde de verilse...

Bundan sonra planlarınız neler?

Bundan 10 yıl sonrasını düşünmedim ama hayal ettim. Çünkü ben hayatımda stratejilerle yaşamam. Hep hissettiklerimle yaşadım. Maalesef hırslı bir insan da olamadım. Tabii işimde de, özel hayatımda da yapmak istediğim çok güzel şeyler var. Üç tane daha arşivlik albüm yapacağım. Böylelikle çok önemli bir işe imza atmış olacağım. Bir de bu albüm müzikale çok uygun olduğu için bundan sonra her sahnemizi şova çevireceğiz.

BU DA SÜLEYMAN'IN BECERİSİ

Evliliğe nasıl bakıyorsunuz?

Zaten Süleyman'la evli gibiyiz... İmza dışında hiçbir farklılık yok hayatımızda. Ama kızım Maya evlenmemizi bekliyor, bunu net bir şekilde söyledi.

Anladığım kadarıyla Süleyman Bey ile Maya'nın ilişkisi çok iyi....

Evet. Ama zor bir şey Maya'nın Süleyman'ı bu kadar benimsemesi... Bu da Süleyman'ın becerisi.

ALLAH'IN VERDİĞİNE SAHİP ÇIKIYORUM

Hayat felsefeniz, vazgeçemediğiniz şeyler nelerdir?

Vazgeçilmezlerim var. Bazı şeylerden beslendiğimi hissediyorum. Bunlar; sevdiklerim ve onların sevgisi... Bunlar beni o kadar güzel besliyor ve büyütüyor ki... Çiçek suyla ve güneşle açıyorsa, ben de onların sevgisi ile aynı şeyi hissediyorum. Tabii bir de aşk var. Hem Maya'nın, hem de Süleyman'ın aşkı... Dostlarım da çok önemlidir. Aynı zamanda sahnede olmak da beni çok besliyor.

Kendinize nasıl bakıyorsunuz?

Genlerle alakalı bu... O konuda annemle babama çok teşekkür ediyorum. Allah sana böyle bir şey vermişse, sen de ona iyi bakmalısın. Ben de uykuma, yediğime, içtiğime dikkat ediyorum. Kolayı bile 40 yılda bir içiyorum. Kendime kötü bir şey yapmamaya çalışıyorum. Nefes terapisi yapıyorum. Allah'ın verdiği şeylere sahip çıkmak ve kıymetini bilmek gerekir diye düşünüyorum.

İKİNCİ ÇOCUK İSTERİM

Kızınız Maya'yla ilgili planlarınız var mı?

Maya, Şubat'ta 10 yaşında olacak. Nasıl mutlu olacaksa o işi yapsın isterim.

Maya'ya kardeş ister misiniz?

Maya fazla anaç bir yapıya sahip. Kendi çok büyükmüş gibi bebekleri bir sevişi var ki... Ben de öyleyim; çocuk gördüğüm zaman dayanamam. Ben de, Maya da, evlilik planı yaptığım Süleyman Bey de bir tane daha çocuk istiyoruz. Ama ben tekrar aynı gücü kendimde bulamıyorum. Bebek sahibi olursam, işime haksızlık yapabilirim.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Kızım Bu Yıl Benden Evlilik Bekliyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement