İşte Ekranların Yeni Nesil Jönleri - Son Dakika
Magazin

İşte Ekranların Yeni Nesil Jönleri

İşte Ekranların Yeni Nesil Jönleri

Her akşam ekranlarda izleyicilerle buluşan diziler; Her gün yeni bir ismi daha keşfetmemize aracı oluyor.

29.09.2012 06:03

MEHMETCAN MİNCİNÖZLÜ (28)

(Eve Düşen Yıldırım-Sait)

KENDİNİ DAHA ERKEKSİ HİSSEDİYOR

Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu oyuncu, "Bugüne kadar, hep asi ergenleri canlandırdım. Artık kendimi, daha erkeksi ve olgun hissediyorum. Dolayısıyla bu hissiyatım, canlandırdığım karakterlere de yansıyor" diyor. Müzik de hayatının olmazsa olmazlarından; gitar ve bateri çalıyor, vokal de yapıyor.

BARIŞ AYTAÇ (27)

(Evlerden Biri- Erdal)

AKIL SAĞLIĞIMI KORUMAK İSTİYORUM

Oyuncunun yeteneği, çocukken yaptığı taklitlerle keşfedilmiş. Ortaokuldayken okul tiyatrosuna yazılarak, tiyatro sahnesinin tozunu yutmaya başlamış. 'Evlerden Biri', Mimar Sinan Üniversitesi tiyatro bölümü mezunu olan Aytaç'ın ikinci dizisi... Aytaç şöhretle tanışmasıyla ilgili şunları söylüyor: "Çok hızlı bir hayat. Barış olarak pek bir şey değişmedi. Aldığımız tiyatro eğitimi temelden öğretmiş bazı şeyleri. Ben bu anlamda, sadece akıl sağlığımı korumak istiyorum. Setler ilk zamanlar beni afallattı ama işimi severek yaptığım için; artık bir problem yaratmıyor."

YAMAÇ TELLİ (24)

(Behzat Ç.-Komiser Savaş)

REEVES'E BENZEMEK BENİ ENDİŞELENDİRİYOR

'Behzat Ç.'de rol alan Yamaç Telli, Hacettepe Üniversitesi Konservatuarı Opera Bölümü'nde öğrenci. Diziye tesadüfen katılan oyuncu, bu süreci şöyle anlatıyor: "Oyunculuk istediğim bir şey olmasına rağmen; o dönem, oyunculuk ile savaşmaya gücüm yoktu. Ama üç kez teklif gelince; 'bunda iş var dedim." Keanu Reeves'a benzetilen oyuncu, bir anısını da anlatıyor: "Lisede Anıtkabir'e gitmiştik. Sürekli benimle fotoğraf çektirmek istemişlerdi. Meğer beni Keanu Reeves sanmışlar. Ona benzemek, beni biraz endişelendiriyor. İstediğim farklı olmak."

BURAK SAĞYAŞAR (25)

(Sudan Bıkmış Balıklar-Selim)

HAYALİM TEMİZ YÜZLÜ KATİLİ OY NAMAK!

Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencisi olan oyuncu; Ankara'da doğup büyüdükten sonra üniversite eğitimi için İstanbul'a gelmiş. Sağyaşar "Tamamen kendi isteğimle oyuncu olmayı kafama koydum. Önce bir-iki reklam filmi, ardından dizi filmler" diyerek kariyer merdivenlerini nasıl tırmandığını özetliyor. Genç oyuncu hayalindeki projeyi ve karakteri ise şöyle anlatıyor: "Ne gençlik dizisinde ne de bir dramda oynamak isterim. Hayalim daha önce Türkiye'de yaratılmayan bir karakteri canlandırmak; temiz yüzlü bir seri katil gibi."

BURAK YAMANTÜRK ( 28)

(Veda-Kemal)

OYUNCULUĞA HEM YAKINIM HEM DE UZAK

'Veda' dizisinde 'Kemal'i canlandıran oyuncu, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Bölümü'nde eğitmenlik yapıyor. Bundan yıllar önce, İstanbul Üniversitesi Sualtı Teknolojileri bölümü son sınıf öğrencisiyken; tüm gemileri yakarak, dansçı olmaya karar vermiş. Yamantürk mesleğine olan düşkünlüğünü "Dans, benim için nefes almak gibi bir şey" diyerek anlatıyor. Yamantürk oyunculukla ilgili ise "Neyin, ne olduğunu, yeni idrak ediyorum. Oyunculuğa hem yakın, hem uzağım. Dans da bir nevi oyunculuk aslında" diyor.

ALİCAN ALBAYRAK (25)

(Uçurum-Atıl)

POKER YÜZLÜ 'ATIL'A HAYRAN KALDIM

atv'de yayınlanan 'Uçurum' dizisinde, insanları öldürmeyi meslek haline getirmiş 'Atıl'ı canlandıran Alican Albayrak; 11 yaşındayken tiyatro sahnelerinin tozunu yutmaya başlamış. 17 yaşına gelince, Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kazanıp, oyunculuk kariyerini profesyonelleştirmeye başlamış. Ekranlara geçen sezon 'Derin Sular' adlı proje ile giriş yapan oyuncu; "İzmir'de yaşarken, hiçbir zaman 'dizide ya da bir filmde rol almalıyım' diye bir derdim olmadı. Ama bu işi yapmak istiyorsanız, mutlaka İstanbul'da olmalısınız" diyor.

Klarnet çalıyor

Oyuncu canlandırdığı 'Atıl' karakteriyle ilgili de şunları söylüyor: "Senaryo elime geldiğinde, daha ilk okuyuşta, karaktere hayran olmuştum. 'Atıl'; donuk, poker yüzlü, ne düşündüğünü kestiremeyeceğiniz, içten pazarlıklı ve kötü biri." 197 cm. boyundaki oyuncu "Kapılar ve tabelalar olmadığı sürece, boyla ilgili sorun yaşamıyorum" diyor. Papağanı ile beraber yaşayan oyuncu klarnet de çalıyor.

LEMİ FİLOZOF (29)

(Dedemin Dolabı-Yıldırım)

DRAMDA OYNAMAK HİÇ İÇİMDEN GELMEDİ

1998'de, 15 yaşındayken, 'Gurbetçiler' adlı dizinin kadrosuna dahil olarak, oyunculuk kariyerinin ilk adımlarını atan Lemi Filozof; daha çocuk yaşlarda oyuncu olmayı kafasına koymuş. Kadıköy Belediyesi Çocuk Tiyatrosu'nun oyunlarında yer alan Filozof, aslında bir ekonomist. Bu aralar 'Dedemin Dolabı' adlı komedide rol alan oyuncu "Bugüne kadar, hiç drama yapmadım. Sanırım, içimden de gelmedi" diyor. Gezmeyi çok seven Lemi Filozof, geçen kışı; Güney Amerika kıtası, Londra ve Endonezya'yı gezerek geçirmiş. Önümüzdeki dönem ise oyunculuk üzerine yüksek lisans yapacak.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin İşte Ekranların Yeni Nesil Jönleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement