Hoca Filminin Galası İstanbul'da Yapıldı - Son Dakika
Magazin

Hoca Filminin Galası İstanbul'da Yapıldı

Hoca Filminin Galası İstanbul\'da Yapıldı

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde Ermeniler tarafından yapılan katliamın anlatıldığı Hoca filminin galası İstanbul'da yapıldı.

27.02.2013 01:58

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde Ermeniler tarafından yapılan katliamın anlatıldığı Hoca filminin galası İstanbul'da yapıldı. Filmin yönetmeni Vahid Mustafayev, filmi zorlu kış şartları altında çektiklerini söyledi.

İstanbul Kanyon alışveriş merkezinde yapılan galaya filmin yönetmeni Vahid Mustafayev, başrol oyuncuları İlgar Musayev, Nigar Bahadır, Azer Aydemir, Telman Aliyev ve filmin ana sponsorlarından Palmali Holding'in sahibi olan Mübariz Mansimov katıldı. Ayrıca Mahsun Kırmızıgül, Yılmaz Ulusoy Holding Yönetim Kurulu başkanı Yılmaz Ulusoy, Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Zeynalov ve Azerbaycan milletvekillerinden Ganire Paşayeva da galaya gelen davetliler arasındaydı.

Yönetmen Vahid Mustafayev yaptığı açıklamada, tarihi bir film çekmenin ne denli zor olduğundan ve eski dönemi canlandırırken güçlük çektiklerinden bahsetti. Mustafayev, "Tarihi bir film olduğu için zor oldu. Hocalı katliamı soğuk bir havada ve Dağlık Karabağ'da oldu. Biz de bu şartlarda film çektik, eksi 17 derece soğuktu hava. Bazı oyuncularımız hasta oldu, hastanede yattı. Allah'a şükür çektik filmi ve tamamladık. Film Türkiye'de Altın Portakal film festivalinde yer aldı. İngiltere, Hollanda, Fransa, Kazakistan, Özbekistan gibi farklı ülkelerde vizyona giriyor. Türkiye'de film 1 Mart'ta vizyona girecek. Bu filmi çekmemi babam tavsiye etti. Kardeşim Çingiz Mustafayev Azerbaycan'ın milli kahramanıdır. Kardeşim, katliamdan sonraki dönemi çekmişti. Ama ondan önceki dönemle ilgili bir malumat yoktu. Babamın isteği üzerine ben de başından başlayıp çektim." diye konuştu.

"SEVGİ PAYLAŞTIKTA ÇOĞALAN TEK NESNEDİR"

Galaya katılan Yılmaz Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy barış, kardeşlik ve birlikte yaşamanın önemine vurgu yaptı. İnsanların daha rahat ve daha az acı çekilen bir dünyada yaşaması gerektiğini belirten Ulusoy, "Tarih acılarla dolu, tarihin yapraklarını çevirirseniz çok ama çok acı çekildiğini görürsünüz. İnsanlar daha az acımasız olsunlar ve birbirlerini sevsinler. Sevgi paylaştıkça çoğalan tek nesnedir. Neden katliamlar olsun, birlikte yaşamanın tadına varmalıyız" dedi. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği film 1 Mart'ta Türkiye'de gösterime girecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Hoca Filminin Galası İstanbul'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement