Haftanın En Hit Moda Haberleri - Son Dakika
Magazin

Haftanın En Hit Moda Haberleri

Haftanın En Hit Moda Haberleri

Bu hafta sizler için, moda dünyasında en çok konuşulan konuları derledim Her yıl tonlarca kıyafet dolapta bekliyor ya da çöpe atılıyor.

30.03.2013 06:02

Bu hafta sizler için, moda dünyasında en çok konuşulan konuları derledim. Buyrun, okuyun...

Her yıl tonlarca kıyafet dolapta bekliyor ya da çöpe atılıyor. H & M, dünya genelinde başlattığı bir projeyle eski eşyaları, geri dönüşümle yeniden kazandırıyor. Her şarttaki eski kıyafetlerinizi H & M'e götürüyorsunuz; onlar da getirdiğiniz her kıyafet dolu poşet karşılığında size 5 liralık indirim çeki veriyor. Toplanılan kıyafetler daha sonra tüketim malzemelerine dönüştürülerek tekrar kullanıma sokuluyor. Her ülkenin ne kadar bağışta bulunduğunu, H & M'in web sitesinden takip edebilirsiniz.

Hüseyin Çağlayan ilk defa bir Türk markasıyla anlaştı ve 21 yıllık jean markası Mavi için 20 parçalık bir koleksiyon hazırladı. Bir yıllık flörtün ardından oldukça farklı bir koleksiyon çıkmış ortaya; iddiasız iddialıların tercihi olacak. Kendi dilini jean kumaşla birleştirdiği koleksiyonda; kişilerin bedenlerini güçlendirmek için kullanılan Kinesiology'den esinlenen Hüseyin Çağlayan'ın tercih ettiği kumaşlar da dikkat çekiyor. Çağlayan, Mavi'nin; iki tarafı esnek ama aynı zamanda vücudu sıkı tutan yeni teknolojik kumaşı 'shape shifting'i, bandajlar ve file kullanarak oluşturmuş.

SEZONUN GARİPLERİ

Şort son iki yıldır yaz-kış demeden dolabımın baş köşesinde! Bacağı güzel olan da, olmayan da şort giyiyor. Artık insanların alışkanlıklarından biri haline geldi. Ancak bu sezon moda olan bermuda cinsi uzun şortun boyu çok manasız. Öyle ki, modellerde bile güzel durmuyor; düşünün bizde nasıl duracak!

'Dünya dışından moda!' İngiliz Marie Claire dergisinde bu başlıkla yazılan makalede; uzay modasının podyumları bastığından bahsediliyor ve "Bu modaya alışsanız iyi olacak" deniyordu. Bu modada; süper kahraman kıyafetleri, astronot bozması tepeden tırnağa parlak kıyafetler (bu arada 80'leri çağrıştıran bölgesel parlaklığı severim) ve uzay aksesuvarları dikkat çekiyor. Bu modanın en korkutucu parçaları; gözlükler ve uzaylı makyajı diyebilirim. Birileri elbet uyacak bu modaya ama beni bozar!

Tepeden tırnağa çizgili! Ee ben deliyimdir; severim de, giyerim de. Öyle ki, moda değilken bile giyerdim ama insana "Hapisten mi kaçtın?" demezler mi? Derler işte! Eğer giyecekseniz, cevabınızı da hazırlamanızı tavsiye ederim.

TülIN Önde çift yırtmaç, bacakları olduğundan daha güzel gösteriyor ve IN.

TülOUT Bu kadar çabuk olacağını beklemezdik ama siyah-beyaz uyumu artık OUT oldu.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Haftanın En Hit Moda Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement