Gülmekten Kırıp Geçiriyorlar - Son Dakika
Magazin

Gülmekten Kırıp Geçiriyorlar

Gülmekten Kırıp Geçiriyorlar

Konuşma gösterisi olarak hayatımıza giren Talk Showlar, dizilerden sonra en çok izlenen televizyon programları oldu.

19.12.2011 13:15  Güncelleme: 13:37

Geçmişte irili ufaklı Talk Show programları yapılsa da birçoğu uzun soluklu olamadı. Ancak son zamanlarda Talk Show programları giderek artıyor. Samanyolu TV'nin dergisi Kehkeşan Dergi, Aralık sayısında dünyanın ve Türkiye'nin en popüler Talk Showlarını sıraladı. İşte dünyaca ünlü Talk Show programları;

Oprah Winfrey "The Oprah Winfrey Show"

Eğlence dünyasının en fazla kazanan ismi Amerikalı ünlü Talk Show'cu Oprah Winfrey, yaptığı her programla gündemi belirleyerek Talk Show'un kraliçesi oldu. Oprah Winfrey'in medya kariyeri 17 yaşında yerel radyoda çalışmasıyla başladı. Şöhreti Amerika sınırlarını aşan Talk Show sunucusunun programı, Amerika'da en çok izlenen programlar arasında listenin ilk sırasında yer alıyor. Şov programlarını sunmaya 30 yıl önce başlayan Winfrey, yaptığı programla sadece izleyicilerinin günlük hayatlarını değil, Amerikan siyasetini bile etkilemeyi başardı.

Lary King "Lary King Show"

25 yıl boyunca CNN kanalında ABD Başkanları ve siyasetçilerden, eğlence ve sanat dünyasının yıldızlarına, sporculardan gündemin önemli isimlerine kadar binlerce kişiyi masasına konuk eden ve "en uzun süreli televizyon programı" alanında Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 77 yaşındaki ünlü sunucu Lary King, unutulmaz Talk Showlara imza attı. Lary King, Amerika'da "Larry King Live" programının sunuculuğunu yapan efsane Talk Showcu olarak anılıyor.

Conan Christopher O'Brien "The Tonight Show with Conan O'Brien"

Emmy ödülünü kazanmış ABD'li komedyen, yazar ve televizyon kişiliği. En çok NBC'nın Talk Show'u "The Tonight Show with Conan O'Brien" programıyla tanınmakta. Kariyerine televizyonda yazarlıkla başlayan O'Brien, tiyatro gruplarında ve tanıtım reklamlarında da rol aldı. 8 Kasım 2010 tarihinde TBS kanalında "Conan" adlı yeni şovuna başladı. Bu şovu Türkiye'de CNBC-e ve e2'de yayınlanmakta.

Jay Leno "The Tonight Show with Jay Leno"

James Douglas, Muir Leno Amerikan stand-up komedyeni. Uzun çenesi ve beyaz saçlarıyla bir idol haline gelen ünlü komedyen programına gelen konuklara espriyle karışık verdiği hınzır cevaplarla izleyenleri gülmekten kırıp geçiriyor. 1992'den beri, NBC'de "The Tonight Show with Jay Leno"'yu sundu. 2009'da ise kendi programı olan "The Jay Leno Show"u sunmaya başladı. "The Jay Leno Show" Türkiye'de CNBC-e kanalında yayınlandı.

Ellen Degeneres "The Ellen Degeneres show"

Her sabah farklı bir ünlüyü konuk eden Emmy ödüllü komedyen Ellen DeGeneres, Emmy ödüllü sabah programında ünlü konuklarıyla özel röportajlar, müzikal performanslar, sıradan insanların inanılmaz hikayeleri ve komediyi birleştirerek her sabah güne kahkahalarla başlatan bir Talk Show programını sunuyor. The Ellen DeGeneres Show'da ünlülerle röportajlar, son günlerin en konuşulan müzisyenleri, sıra dışı yetenekler ya da hikâyeleri olan sıradan insanlar oluyor. Bütün bunların yanında izleyicilerin de katılabildiği eğlenceli oyunlar yer alıyor. Bu programın en komik bölümlerden biri de "İzlerken ne yapıyorsunuz?" başlıklı kısım. Bu bölümde izleyiciler şovu izlerken o anda ne gibi işlerle meşgul olduklarını açıklıyor ve ortaya inanılmaz sohbetler çıkıyor. Görüldüğü üzere sıradan bir televizyon şovu olmadığını 12 dalda Emmy'e aday olmasıyla ispatlamış bir şov.

David Letterman "Late Show David Letterman"

David Michael Letterman, ABD'li komedyen, gece yarısı Talk Show'cusu ve prodüktör. İlk büyük başarısı NBC'deki "Late Night with David Letterman"dır. 1993 yılında da CBS'e "Late Show" ile transfer oldu. Letterman'ın komedi tarzı ironi dolu, absürt ve "Tonight Show"'un Steve Allen, Johnny Carson ve Jack Paar ile takip ettiği çizgiden. ABD'nin en çok izlenen talk show ustalarından David Letterman; sinema, televizyon, tiyatro, müzik, politika ve spor dünyasının zirvedeki isimlerini ağırladığı ünlü şovuyla izleyicileri gülmekten kırıp geçiriyor. Program 1993 yılından bu yana devam ediyor.

Cem Özer "Laf lafı açıyor"

Türkiye'de Talk Show denildiğinde bu alandaki ilk isimlerden biri olarak bilinir. Talk Show efsanesini 1991 yılında "Laf lafı açıyor" programıyla başlattı. Geçen yıllar içinde popülaritesi azaldı, yerini genç şovmenlere bıraktı.

Beyazıt Öztürk "Beyaz Show"

Türk şovmen Beyazıt Öztürk, Talk Show programı sunucusu, komedyen, aktör ve radyo programcısı. 1996 yılında yayın hayatına başlayan Beyaz Show, o gün bugündür izleyicileri her hafta cuma akşamları ekran başına toplamaya devam ediyor. Üniversite yıllarında heves ettiği radyo programı sunuculuğundan, modern kültürün yeni eğlence stillerinden biri haline gelen stand-upçılığa ve oradan televizyon ekranlarına sıçrayan ilginç bir kariyere sahip olan Öztürk; ironik bir biçimde "r" harfini telaffuz edememesine rağmen program sunuculuğu yapıp, beklenilenin aksine oldukça büyük ilgi gördü. Eğlence ve komedi unsurlarına ağırlıklı olarak yer verdiği şovunu yıllardır sürdürmekte ve popüler kültürün bir parçası olmasına rağmen, değişmeyen çizgisiyle Türk halkından büyük beğeni toplamakta. Beyazıt Öztürk'ün adının ülke çapında bilinir hale gelmesinin nedeni ise günümüzde de halen yayınlanmakta olan "Beyaz Show".

Hakan Yılmaz "Hakan Bey"

Komedyen Hakan Yılmaz, "Hakan Bey" isimli Talk Show programıyla izleyenlerinin karşısına kısa bir süre önce çıktı. Hakan Yılmaz Cumartesi geceleri "Hakan Bey" programıyla ekranlara yepyeni bir soluk katarak, kısa sürede hayran kitlesini artırıyor. Programında skeçler, güncel konu ve konuklar, popüler, alternatif müziklerle ekrana renk katıyor. "Hakan Bey" programında yer alan Kulaklara Fısıldayan Adam Yunus Hoca, Motor Hocası gibi Hakan Yılmaz'ın hazırladığı skeçler, programın en sevilen bölümleri.

Okan Bayülgen "Disko Kralı"

Televizyon hayatına bir televizyon kanalında klipler sunarak başlayan Bayülgen, Talk Show kariyerine 1995 yılında "Gece Kuşu" programıyla başladı. Televizyon Çocuğu, Zaga, Herkes Bunu Konuşuyor, Televizyon Makinası, Haber Makinası, Makina, Disko Kralı gibi Talk Show programlarına imza atan Bayülgen, şimdilerde Muhallebi Kralı, Kral Çıplak, Muhabbet Kralı, Medya Kralı ve Disko Kralı ile haftanın 5 günü izleyicilerinin karşısına çıkıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Gülmekten Kırıp Geçiriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement