Fatih'te Hakan Aysev Fırtınası - Son Dakika
Magazin

Fatih'te Hakan Aysev Fırtınası

Fatih\'te Hakan Aysev Fırtınası

Fatih Belediyesi'nin düzenlediği "Ustalar Topluluğu Konseri'nde ünlü Opera Sanatçısı Hakan Aysev sahne aldı.

16.12.2012 11:00  Güncelleme: 11:44

Fatih Belediyesi'nin düzenlediği "Ustalar Topluluğu Konseri'nde sahne alan ünlü Opera Sanatçısı Hakan Aysev, Türk Sanat Müziği'nin en güzel parçalarını Fatihliler için seslendirdi. Aysev, halkın Türk Sanat Müziği'ne de opera gibi sıcak bakılmadığını söyledi.

Fatih'te kültür sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Fatih Belediyesi'nin Ali Emir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği Ustalar Topluluğu Konseri'nde sahne alan ünlü Opera sanatçısı Hakan Aysev, Fatihlilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Türk Sanat Müziği'nin birbirinden güzel parçalarını seslendiren Aysev'e TRT İstanbul Radyosu saz sanatçıları eşlik etti.

İstanbul Opera ve Balesi Sanatçısı Hakan Aysev, Türk Sanat Müziği'nin hayatında önemli bir konumda olduğunu söyledi. Küçüklüğünden beri evde Müzeyyen Senar, Zeki Müren gibi ünlü isimleri dinlediğini belirten Hakan Aysev, "Bende bunları kulağımda ve yüreğimde dinledim. Bu yüzden kendime bambaşka bir yön seçtim. Devlet konservatuarında okudum ve dünya kariyeri yaptım. Ama Türk Sanat Müziği'ne hep gönlümde olmasına rağmen zaman ayıramadım" dedi.

Türk Sanat Müziği'i söylememesinin kendisi için tesadüf olduğunu ifade eden Aysev, "Üsküdar Musiki Cemiyeti'ne Amir Ateş üstadı ziyarete gittiğimde sevgili Ateş, Hakan sen çok güzel Türk sanat müziğini iyi söylüyorsun. Beraber bir proje yapalım dedi. Bende neden olmasın dedim. ve o gün bu proje başladı.

Bence bu olması gereken bir tarzdı. Dünyada Opera sanatçısı Plácido Domingo, Zarzuelalar söylüyor da neden Hakan Aysev, kendi özünde olan müziğini söylemesin dedim ve bende Türk Sanat Müziği söylemeye başladım" dedi.

Türk sanat müziğinin kaderinin operaya benzediğini savunan Hakan Aysev, "Operaya şu gözle bakılıyor; opera, bizim kültürümüzde yok denilip, Eminem, Michael Jackson, Madonna dinliyor. Kimse de Dede Efendi ya da Münir Nurettin Selçuk dinlemiyor. Bence bu değişmeli. Kendi kültürümüze dönmeliyiz. Pop müziğinin artmasıyla Popüler Kültür'ün yansımalarını görebiliyoruz. Böylece Türk sanat müziği yerlerde sürünüyor. ve böylece bambaşka bir dönem yaşıyoruz. Bu kadar umutsuz konuşuyorum ama umutsuz değilim. Biz işte böyle projelerle sahip çıkarak hak ettiği yere getireceğiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Fatih'te Hakan Aysev Fırtınası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement