Biket İlhan: "Sinemada Çok İyi Bir Gidişat Var" - Son Dakika
Magazin

Biket İlhan: "Sinemada Çok İyi Bir Gidişat Var"

Biket İlhan: "Sinemada Çok İyi Bir Gidişat Var"

Sinema yapımcısı ve yönetmen Biket İlhan, Türk sinemasında çok iyi bir gidişin söz konusu olduğunu söyledi.

09.09.2014 10:06

Sinema yapımcısı ve yönetmen Biket İlhan, Türk sinemasında çok iyi bir gidişin söz konusu olduğunu söyledi.

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi'nde düzenlenen festival kapsamında Sonsuz Şükran Köyü'ne gelen ve "Yarım Kalan Mucize" adlı sinema filmini sinemaseverlerle buluşturan Biket İlhan, burada gazetecilere Türk sinema sektörünü değerlendirdi. Türk sinema sektörünün son yıllarda gayet iyi bir gidişat içerisinde olduğunu belirten İlhan, buna paralel olarak çok filmler çekildiğini söyledi. Dijital sisteme geçilmesinin bu gelişimde önemli payının olduğunu belirten İlhan, "Bu bakımdan çok önemli çok film yapılması da iyi. Ama çok büyük de sorunlar var" diye konuştu.

Sinema sektöründe en önemli sorunun dağıtım problemi olduğunu dile getiren İlhan, "Filmi yapıyoruz ama kendimiz evimizde seyredeceksek niye yapıyoruz?" dedi. Televizyonların da bu filmleri çok kolay satın almadığından yakınan İlhan, "Ya da çok daha popüler filmleri alıyorlar. Dağıtım derseniz tekelleşmiş durumda. Onlar da zaten çok büyük kitlelere hitap eden filmleri alıyorlar. Oysa bazı filmlerin, daha farklı filmlerin belki hedefi daha dar olabilir ama bence onların da farklı bir dağıtım sistemi olmalı" diye konuştu.

Bu durumun kimsenin işine gelmediğini vurgulayan İlhan, devletin bu konuya sahip çıkması gerektiğini, alternatif sinemanın bu anlamda düşünülebileceğini kaydetti. Bu alanda çözüm beklediklerini ifade eden İlhan, "Ama sinemada çok iyi bir gidiş var. Filmlerimiz yurtdışında her yerde tanınıyor, ödüller alıyor, özellikle ilk yönetmenlikler, çok iyi filmler var yani. Ben bundan dolayı çok memnunum ama dediğim gibi seyirciye ulaşmak meselesi çok önemli" şeklinde konuştu.

İlhan, kurulduğu dönemde de geldiği Sonsuz Şükran Köyü'nün daha da geliştiğini görmenin kendisini mutlu ettiğini sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Biket İlhan: 'Sinemada Çok İyi Bir Gidişat Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement