Zonguldak Tarihi Kitap Oldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Zonguldak Tarihi Kitap Oldu

Zonguldak Tarihi Kitap Oldu

BYrd.Doç.Dr.Mustafa Yüce ile Okutman Yücel Namal'ın hazırladığı, 'Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Belgelerle Zonguldak' adlı kitap, basın mensuplarına tanıtıldı.

25.07.2013 17:31  Güncelleme: 17:54

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Zonguldak Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Mustafa Yüce ile Okutman Yücel Namal'ın hazırladığı, 'Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Belgelerle Zonguldak' adlı kitap, basın mensuplarına tanıtıldı.

BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yüce ve Okutman Yücel Namal ile makamında düzenlediği basın toplantısında, üniversitenin Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü desteğiyle hazırlanan kitap hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Özer, kitabın, Zonguldak ve çevresinin tarihi, kültürel ve ekonomik zenginliğinin köklerinin ne kadar eskilere dayandığını ortaya koyduğunu söyledi. Rektör Prf. Dr. Özer, şöyle dedi:

"Zonguldak maden havzasının tarihsel gelişim sürecini izleme imkanı sunan kitap, alanında önemli bir eksiği gidermiş oldu. Üniversitemiz, Zonguldak şehrinin dünü, bugünü ve yarını ile ilgili yapılacak tüm çalışmalarının paydaşı olmaktan büyük mutluluk duymaktadır. Uzun uğraşlar ve hassasiyet ile yürütülen araştırma faaliyetlerinin ürünü olarak ortaya çıkan bu çalışmaya hem arşivlerimiz hem de Bilimsel Araştırma Projeleri Birimimiz ile katkı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversite olarak, şehir, üniversite ekseninde yürütülen çalışmalara büyük değer veriyoruz."

Yrd.Doç.Dr. Mustafa Yüce ise 200 sayfadan oluşan kitabın, 1.5 yıllık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktığını söyledi. Yrd.Doç.Dr. Yüce, "Bu eserle, Zonguldak tarihini seçilmiş belgeler eşliğinde okuyuculara ve bilim dünyasına sunmaktan onur duyuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement