'Zengin Renkler Dansçıları' Ayakta Alkışlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

'Zengin Renkler Dansçıları' Ayakta Alkışlandı

\'Zengin Renkler Dansçıları\' Ayakta Alkışlandı

Halk dansları hocası Mehmet Ali ve Hikmet Taşdemir kardeşlerin ortaklaşa kurdukları Kleurrijk (Zengin Renkler) Dans Vakfı, sezon sonu gösterisini yaptı.

16.06.2011 15:40

Halk dansları hocası Mehmet Ali ve Hikmet Taşdemir kardeşlerin ortaklaşa kurdukları Kleurrijk (Zengin Renkler) Dans Vakfı, sezon sonu gösterisini yaptı. Deventer kentindeki gösteri ayakta alkışlandı. Tamamı Türk genç dansçılardan oluşan ve merkezi Hollanda'nın Lelystad şehrinde bulunan Kleurrijk Dans Vakfı, sezon sonu gösterinde ayakta alkışlandı. Deventer kentindeki Stadsschouwburg tiyatro salonunda gerçekleşen gösteriyi yaklaşık 500 kişi izledi. Hem ülkemizi hem de Hollanda'yı Avrupa başta olmak üzere Güney Amerika'da da başarılı bir şekilde temsil eden Kleurrijk Dans Vakfı, sezon sonu gösterisinde Artvin, Kafkas, Adıyaman, Üsküp, Aşuk Maşuk, Silifke, Kılıç Kalkan ve Zeybek oyunlarını sergileyerek izleyicileri büyüledi.

İNCELEME VE ARAŞTIRMA YAPIN

'Ulu önder Atatürk'ün 'Türkiye Cumhuriye'nin temeli kültürdür' direktifinden yola çıkarak 1999 yılında bu vakfı kurdukö diyerek sezon kapanış konuşmasına başlayan dans hocası ve vakfın kurucusu Mehmet Ali Taşdemir, 'Halk danslarımızın gelecek nesillere sevdirilmesi, yozlaşma ortamından kurtarılması için Hollanda'nın 7 bölgesinde çalışmalar yapmaktayız. Düzenlediğimiz her etkinlikte vatandaşımıza bir mesaj vermek istiyoruz. Bu yıl ki temamız Kültür ve sanatın bilgiyle buluşmasıydı. Artık insanlar bilgi sahibi olmak istiyorlarsa o zaman merak ettikleri konularda inceleme ve araştırma yapmaları gerekir. Bu mesajı hem danslarımızda hem de sunumumuzla verdik. Dansların, insanlara neler getirdiğini ve neler yaşattığını hissettirdikö diyerek sezon kapanış konuşmasını bitirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat 'Zengin Renkler Dansçıları' Ayakta Alkışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement