"Yedi Cihan Kazan"Da Fotoğraf Sanatı İçin Buluşacak - Son Dakika
Kültür Sanat

"Yedi Cihan Kazan"Da Fotoğraf Sanatı İçin Buluşacak

"Yedi Cihan Kazan"Da Fotoğraf Sanatı İçin Buluşacak

Dünyanın farklı ülkelerinden fotoğraf sanatçıları "Yedi Cihan Kazan" projesi kapsamında Kazan'da bir araya geldi Proje çerçevesinde Azerbaycan, Bosna Hersek, Kazakistan, K.K.T.C., Tataristan (Rusya Federasyonu), Ukrayna ve Türkiye'den Kazan'a konuk olan fotoğraf sanatçıları, 7 gün boyunca ilçenin kültürel, sanatsal ve tarihi değerlerini fotoğraf karesine yansıtacak

26.06.2013 11:12

Dünyanın farklı ülkelerinden fotoğraf sanatçıları "Yedi Cihan Kazan" projesi kapsamında Kazan'da bir araya geldi.

Kazan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Yedi Cihan Kazan" projesinin açılış töreni Kazan Belediyesi Köprübaşı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Törene, Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, EkoAvrasya Derneği Başkanı Hikmet Eren ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, tarihi çok eskilere dayanan Kazan'ın gerek yurt içinde gerekse yurt dışında tanınması, bilinirliğinin artırılması amacıyla birçok kültürel ve sanatsal faaliyete imza attıklarını belirtti.

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da TÜRKSOY'un 20. yılını kutladıklarını hatırlatarak, böyle bir etkinliğe imza attıkları için Kazan Belediye Başkanı Ertürk'e teşekkür etti.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev ise kardeş iki ülke Kazakistan ve Türkiye'nin dost ilişkilerinin özellikle kültür, sanat ve ekonomide hızla geliştiğine dikkati çekti.

Proje çerçevesinde Azerbaycan, Bosna Hersek, Kazakistan, K.K.T.C., Tataristan (Rusya Federasyonu), Ukrayna ve Türkiye'den Kazan'a konuk olan 7 fotoğraf sanatçısı, bir hafta boyunca ilçenin kültürel, sanatsal ve tarihi değerlerini fotoğraf karesine yansıtacak. Proje sonunda seçilen fotoğraflar, 1 Temmuz'da Kızılay Metro Sanat Galerisinde açılacak sergide sunulacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Yedi Cihan Kazan'Da Fotoğraf Sanatı İçin Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement