Urfa Kent Müzesi Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Urfa Kent Müzesi Açıldı

Şanlıurfa Belediyesi tarafından restore edilen Urfa Kent Müzesi açıldı.

28.03.2014 20:11  Güncelleme: 20:06

Şanlıurfa Belediyesi tarafından restore edilen "Urfa Kent Müzesi" açıldı.

"Urfa Şehir Surları"nın önemli bir bölümünü oluşturan 2 bin metrekare alana sahip müzede kentin tarihini anlatan, tarım ve hayvancılığın gelişimini temsil eden mumyalar yer alıyor.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, açılışta, çeşitli dönemlerde yaşanan doğa olayları nedeniyle büyük zarar gören yapının restorasyonunu bir yıl gibi kısa bir sürede tamamladıklarını söyledi.

Kent müzesinin Türkiye'nin en önemli yapıtlarından biri olduğunu vurgulayan Fakıbaba, şöyle konuştu:

"Kent müzesi sadece seyredilen, ziyaret edilen değil, paylaşılan bir müze olacak. Kent müzesinde Şanlıurfa'yı sadece tarihiyle değil, bugünüyle de sunmak istiyoruz. Burada kenti tüm hikayesiyle canlandırıyoruz. Vatandaşlarda Şanlıurfa'nın sahip olduğu değerler konusunda farkındalık oluşturarak, sahiplik duygusunu pekiştirmeyi hedefliyoruz. Bu yapıtın oluşması gerçekten insanlık tarihi açısından önemli. Bu müze Türkiye'nin gurur duyduğu bir yer olacak. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum."

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de müzenin gerçek anlamda tarihi yaşattığını belirterek, insanların tarihine saygı duyması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından katımcılar açılışı yapılan müzeyi gezdi.

Muhabir: Halil Fidan, Eşber Ayaydın

Yayınlayan: Veli Gürgah

Urfa Kent Müzesi Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Urfa Kent Müzesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement