Üç Objektiften Afrodisyas - Son Dakika
Kültür Sanat

Üç Objektiften Afrodisyas

Üç Objektiften Afrodisyas

Aygaz, Afrodisyas tutkunu üç fotoğrafçıyı karma bir sergi ile buluşturuyor.

30.04.2012 13:40

Aygaz, Afrodisyas antik kentini üç objektiften, üç farklı bakış açısı ile tanıtmayı amaçlayan "Üç Objektiften Afrodisyas" adlı fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Geyre Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Ilgım ile iki Aygaz çalışanı Asu Ege ve Bülent Küçük'ün Afrodisyas'ın tarifsiz güzelliğini kendi kareleriyle yorumladığı sergi, kapılarını 8 Mayıs, Salı günü Aygaz Genel Müdürlük binasında açıyor. "Üç Objektiften Afrodisyas" adlı sergi 30 Haziran tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Anadolu'nun en önemli antik kentlerinden biri olan Afrodisyas'taki rölyef restorasyon çalışmalarına destek veren Aygaz, Afrodisyas antik kentini üç objektiften, üç farklı bakış açısı ile yansıtmayı amaçlayan "Üç Objektiften Afrodisyas" adlı fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturuyor.

Afrodisyas antik kentinde kültür, bilimsel araştırma ve geliştirme konularında faaliyette bulunmak amacıyla kurulan Geyre Vakfı'nın himayesinde Mesut Ilgım, Asu Ege ve Bülent Küçük, Afrodisyas'ın tarifsiz güzelliğini altmışa yakın fotoğraf karesinde yorumluyor. Üç tutkulu fotoğrafçının eşsiz fotoğrafları, küratörlüğü Bahattin Öztuncay ve Ersu Pekin tarafından yapılan "Üç Objektiften Afrodisyas" adlı sergide 30 Haziran tarihine kadar 9:00-16:30 saatleri arasında görülebilir.

Aygaz'da geçtiğimiz yıllarda Atatürk fotoğrafları, Kayıp Şehir Sagalassos, Hanedan ve Kamera, 50 yılın yükselen enerjisi: Aygaz sergileri gerçekleştirilmişti.

Sergi adresi

Aygaz Genel Müdürlük Binası, Büyükdere Caddesi N:145-1 Zincirlikuyu, İstanbul

Fotoğrafçılar hakkında

Mesut Ilgım

1942'de İstanbul'da doğdu. 35 yıl boyunca Koç Holding'in çeşitli kuruluşlarında üst yönetici olarak görev yaptı. Fotoğraf ile 50 yıldan beri hobi olarak uğraşıyor. Türkiye ve Türkiye dışında pek çok yarışmaya katıldı, ödüller aldı. Bugüne kadar 5 kişisel sergi açtı. Favori teması Karya bölgesindeki Afrodisyas antik kenti. İlk defa 1976 yılında bir seyahat dönüşü tanıştı Afrodisyas ile ve 35 yılı aşkın süredir burayı periyodik olarak ziyaret ediyor. Bu güzel antik kentte yapılan ve yapılmakta olan kazıların hemen her evresini belgeleyen 25.000'in üstünde görselden oluşan bir fotoğraf arşivi var. Afrodisyas'taki kazılara destek sağlayan Geyre Vakfı'nın da yönetim kurulu üyesidir. Aynı zamanda amatör ressam olan Ilgım, 2001 yılı sonunda emekli olduğu günden bu yana, zamanının çoğunu resim yaparak, fotoğraf çekerek ve bu benzersiz antik kentin tanıtımına gönüllü olarak destek vererek geçiriyor.

Asu Ege

1978 yılında İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü bitirdi. Vatan gazetesi ve ntvmsnbc'de editörlük yaptı. Fotoğraf ve grafik tasarım eğitimlerine katıldı. Karma sergilerde yer alan Asu Ege, çeşitli fotoğraf yarışmalarında ödüller aldı. 6 yıldır Aygaz Kurumsal İletişim bölümünde çalışıyor.

Bülent Küçük

1966 yılında Balıkesir'de doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Başta belgesel fotoğraf olmak üzere, birçok eğitim ve seminere katıldı. 'İnsan Manzaraları' konulu kişisel bir

sergisi ve çeşitli yarışmalarda dereceleri bulunmaktadır. İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) üyesi olan fotoğrafçı, çeşitli kurumlarda temel ve belgesel fotoğraf eğitimleri vermektedir. 15 yıldır Aygaz'da çalışıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Üç Objektiften Afrodisyas - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement