"Troya" Meksika'da Finale Kaldı - Son Dakika
Kültür Sanat

"Troya" Meksika'da Finale Kaldı

"Troya" Meksika\'da Finale Kaldı

Anadolu Ateşi ekibi, 30 Ekim'de "Troya" adlı dans gösterisiyle Latin Amerika kıtasının Grammy Ödülleri sayılan "Lunas Del Auditorio 2013 Ödülleri"nin Tradisyonel Dans Kategorisi'nde birincilik i...

26.10.2013 11:08

Anadolu Ateşi ekibi, Troya adlı dans gösterisiyle Latin Amerika kıtasının Grammy Ödülleri sayılan "Lunas Del Auditorio 2013 Ödülleri"nde finale kaldı.

Anadolu Ateşi'nin tanıtım şirketinden yapılan açıklamaya göre, Anadolu Ateşi ekibi, "Troya" gösterisiyle ödüllerin "Tradisyonel Dans Kategorisi"nde ilk 3'e girmeyi başardı.

Bugüne kadar dansını sergilediği tüm dünya ülkelerinde oldukça yoğun ilgi gören Anadolu Ateşi ekibi, 30 Ekim Perşembe günü düzenlenecek Lunas Ödülleri'nde, dans otoriteleri tarafından favori olarak gösteriliyor.

Meksiko City'de 2002 yılından bu yana eğlence yaşamına renk katmak, tanıtım ve gelişmesini sağlamak amacıyla verilen Lunas del Auditorio Ödülleri için kentin önemli salonlarından Auditorio Nacional'da yıl içinde çeşitli kategorilerde sahnelenen "En İyi Canlı Performanslar" değerlendiriliyor.

Meksika eğlence sektörünün önemli ödüllerinden olan Lunas del Auditorio Ödülleri, her yıl dünyanın bir çok yerinden gelen sanatçı ve izleyici katılımıyla gerçekleşiyor ve Latin Amerika kıtasının tamamında canlı televizyon yayını ile milyonlara ulaşıyor.

Anadolu Ateşi ekibi, Meksika City'de yer alan ve dünyanın en büyük 5 salonundan biri sayılan Auditorio Nacional'da bugüne kadar 8 gösteriye imza atarken, biletleri günler önceden tükenen ve yoğun ilgiyle karşılanan gösteriyi izleyenler arasında Meksika'nin en önemli sanatçıları Carlo Antonio Rico, Yolanda Andrade, Esteban Arce, Consuela Duval, Jordi Rosado gibi isimler, önemli gazeteciler ve TV yapımcıları vardı.

Lunas'ta daha önce çeşitli kategorilerde ödül alan sanatçılar ve gruplar arasında U2, Madonna, Shakira, Bolşoy Balesi, Cirque Du Soleil, Black Eyed Peas, Davit Guetta, Alejandro Fernandez, Pilobolus, Mama Mia, Emir Kustirica & The No Smoking  Orchestra gibi önemli isimler yer alıyor.

Latin Amerika'nın en görkemli ödül töreni olan Lunas Ödülleri, sembolünü Meksikalı Plastik Sanatlar Sanatçısı olan Juan Soriano tarafından yapılan kristal ay heykelinden alıyor. Bu eser aynı zamanda kültür ve sanat etkinliklerinin merkezi olan Auditorio Nacional'ın da sembolü olma özelliğini taşıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Troya' Meksika'da Finale Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement