Tiyatro Adam-İvan İvanoviç Var Mıydı, Yok Muydu? - Son Dakika
Kültür Sanat

Tiyatro Adam-İvan İvanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?

Tiyatro Adam-İvan İvanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?

Nazım Hikmet'in çarpıcı eseri "İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?

31.01.2017 20:14

Nazım Hikmet'in çarpıcı eseri "İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?", 31 Ocak'ta ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda izleyicisiyle buluşuyor.

"Nazım Hikmet'in vaktiyle büyük tartışmalara yol açan efsanevi oyunu, Rusya'da bir taşra kasabasında, erdemi ve otoritesi arasında sıkışan mevki sahibi bir devlet memurunun dönüşüm sancılarını anlatıyor. Yardımsever biri olan Petrof, insanlara kağıtlardan çok kıymet veren, sevilen bir amirdir. Ancak insani değerleri el üstünde tutan pekçok yönetici gibi o da otorite açmazında kalmıştır. Derken İvan İvanoviç çıka gelir. Petrof, erdemini ve insanlığını İvan İvanoviç'in ona yarattığı prestijli, otoriter, gösterişli ve ben merkezli dünya ile takas etmeye başlar. Her çağda karşılaşılan, güç ve mevki sahibi olduğumuz anda hepimizi başkalaştırabilecek bir değişimin hafif tatlı, hafif kekremsi hikayesi. İlk sahnelendiği yıllarda hemen anlaşılamayan ve hatta bu nedenle Nazım'ı bunalıma sürüklediği söylenen oyun, Tiyatro Adam'ın üstün oyunculukları ve sıradışı dekor kullanımıyla tadına doyulmayan bir seyre kavuşuyor."

Yazan: Nazım Hikmet

Yöneten: Emrah Eren

Oynayanlar: Aşkın Şenol, Baransel Gürsoy, Berk Yaygın, Deniz Özmen, Fatih Koyunoğlu, Gökhan Azlağ, Pınar Tuncegil

Dekor - Kostüm Tasarım: Barış Dinçel

Işık Tasarım: Yüksel Aymaz

Hareket Düzeni: Esra Yurttut

Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz  aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Tiyatro Adam-İvan İvanoviç Var Mıydı, Yok Muydu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement