Sultanların Aşkı ADA AVM’de - Son Dakika
Kültür Sanat

Sultanların Aşkı ADA AVM’de

Sultanların Aşkı ADA AVM’de

ADA Alışveriş Merkezi, Tüm Ziyaretçilerini 8-17 Nisan Tarihleri Arasında; "Sultanların Aşkı/ Aşk-I Selatin Sergisi" İle Tutku Ve Özlem Dolu Bir Tarih Yolculuğuna Çıkaracak.

05.04.2011 16:25

8-17 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA

ADA Alışveriş Merkezi, her ay düzenlediği etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor. 8-17 Nisan 2011 tarihleri arasında Başbakanlık Osmanlı Arşivi uzmanlarından Şefik Kanyılmaz, Rıfat Varol, Orhan Özdil, Eyüp Aşık ve Mustafa Özbek'in onlarca tarihi kitabı ve kaynağı araştırmaları sonucu büyük bir titizlikle gün ışığına çıkardıkları mektuplardan oluşan "Sultanların Aşkı/ Aşk- ı Selatin Sergisi" Sakaryalı sanatseverler ile buluşuyor.

HÜRREM SULTAN'IN AŞKI

"Sana kavuşabilmek için sabahlara kadar dua etmekteyim. (…) Sen; gamlı, kederli yüreğimin tek ilacısın. Gönlüm, ancak senin yanında huzur bulabilir. Bu kölen, sinesinden fışkıran özlem dolu yüz binlerce yanık yakarışı sana arz eder." ADA Alışveriş Merkezi zemin katında yer alacak olan sergide; Kanuni Sultan Süleyman'a olan aşkıyla Osmanlı tarihinde bir döneme imza atan Hürrem Sultan'ın Kanuni'nin sefere gittiği 1530-1545 yılları arasında kaleme aldığı 7 mektup ile, Pargalı İbrahim tarafından Hatice Sultan'a yazılan 10 mektup sergilenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Sultanların Aşkı ADA AVM’de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement