Silopi Devlet Hastanesine Anne Oteli Bölümü Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Silopi Devlet Hastanesine Anne Oteli Bölümü Yapıldı

Silopi devlet hastanesinde çetin kış şartları dikkate alınarak köylerden gelen ve doğum saati yaklaşmış kadınlar için 8 yataklı bölüm oluşturuldu.

13.01.2014 23:20  Güncelleme: 00:47

Silopi Devlet Hastanesinde çetin kış şartları dikkate alınarak köylerden gelen ve doğum saati yaklaşmış kadınları misafir etmek için 8 yataklı bölüm oluşturuldu.

Otel konforunda dizayn edildiği için "Anne Oteli" adı verilen bölümün açılışı dolayısıyla hastanede yapılan törene Kaymakam Suat Demirci, Şırnak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Tokur, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bekir Erdem, Emniyet Müdürü Zeki Sezer ve hastane personeli katıldı.

Açılışta konuşan Silopi Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Şimşek, kış mevsiminde kapanan köy yollarını hesaba katarak doğum hastalarının birkaç gün önceden ilçeye gelerek burada beklemek zorunda kaldıklarına değinerek "Vatandaşlarımızı doğumları gerçekleşinceye kadar burada misafir etmeyi planlıyoruz. Evlerindeki rahatlığı hissetmeleri için bu bölümü otel konforunda hazırladık" dedi.

Oluşturdukları bölümde aynı anda yatılı 8 kişiyi misafir edebileceklerini ifade eden Şimşek, "Yeni doğan yoğun bakımımızda yatan bebeklerimiz var. Bunların beslenmesi gerekiyor. Annelerin gidip gelmeleri problem, kimisi uzak köylerden geliyor. Çocuklarına bakabilsinler diye onları da misafir etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Silopi Devlet Hastanesine Anne Oteli Bölümü Yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Silopi Devlet Hastanesine Anne Oteli Bölümü Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement