Side Festivali Sahneyi, Türksoy Gençlerine Bıraktı - Son Dakika
Kültür Sanat

Side Festivali Sahneyi, Türksoy Gençlerine Bıraktı

Side Festivali Sahneyi, Türksoy Gençlerine Bıraktı

Side Apollon Tapınağı'nda konser veren Türksoy Oda Orkestrası, dinleyenlere adeta bir klasik müzik ziyafeti sundu.

03.09.2012 10:42

Türki Cumhuriyetli gençlerinin oluşturduğu Uluslararası Türksoy Genç Oda Orkestrası; 2 Eylül 2012, Pazar akşamı uzun bir aradan sonra sanatseverlerle buluştu! Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Side Apollon Tapınağı'nda konser veren Türksoy Oda Orkestrası, dinleyenlere adeta bir klasik müzik ziyafeti sundu.

Birleşmiş Milletler çatısı altında "Kültürlerin Uzlaşması" yılı olarak kabul edilen 2010 yılında, uluslararası Türk Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'un özel destek ve girişimiyle kurulan Türksoy Oda Orkestrası, 8 ayrı Türk Cumhuriyeti'nden parlak gençleri içinde barındırıyor. Türki Cumhuriyetlerdeki üniversitelerden de destek gören topluluğa, ülkemizde ise Hacettepe Üniversitesi destek veriyor.

Orkestra şefliğini Anvar Akbarov'un yürüttüğü Türksoy Oda Orkestrası; din, ırk, sosyo-ekonomik statü ya da politik düşünceler gibi kavramları göz önünde bulundurmadan, müziğin birleştirici gücünü sunarak her milletten gençleri yeteneklerini göstermesi konusunda cesaretlendiriyor. Türksoy Oda Orkestrası'nı oluşturan genç müzisyenler, topluluğun sadece Türkçe konuşan gençlere değil, kendileri gibi ruhunu müziğe adamış ve müziğe uluslararası bir değer kazandırmayı amaç edinen genç müzisyenlere açık olduğunu dile getiriyorlar.

Bu yıl Side Belediyesi tarafından 12.'si düzenlenen, 2010 yılında Avrupa Festivaller Birliği'ne (EFA) kabul edilen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; 25 Ağustos – 30 Eylül 2012 tarihleri arasında Side Antik Tiyatrosu ve Apollon Tapınağı'nda ücretsiz olarak düzenleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Side Festivali Sahneyi, Türksoy Gençlerine Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement