Şemsettin Başkurt'tan Resim Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Şemsettin Başkurt'tan Resim Sergisi

Şemsettin Başkurt\'tan Resim Sergisi

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi, Türk resim tarihinin usta ressamı Şemsettin Başkurt'u ağırlıyor.

08.02.2013 16:51  Güncelleme: 16:47

Şemsettin Başkurt Resim Sergisi Caddebostan Kültür Merkezi'nde

Yaşar Kemal'in resim öğretmeni, Abidin Dino'nun sürgün yıllarındaki arkadaşı, "mütevazı ve içine kapanık" ressam Şemsettin Başkurt'un, 1891-1948 yılları arasında yaptığı 167 resim, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde günışığına çıkıyor.

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi, Türk resim tarihinin usta ressamı Şemsettin Başkurt'u ağırlıyor.

İstanbul'un hemen kıyıcığında bir semt olan Küçükyalı'da ve dönem dönem de Adana'da resim öğretmenliğiyle geçen bir yaşam... Yaşar Kemal'in hakkında yazdıklarından tanıyabildiğimiz bu mütevazı amaönemli usta aynı zamanda Yaşar Kemal'in ortaokul yıllarındaki resim öğretmeni. Abidin Dino'nun da Adana'ya sürgün olarak gönderildiği dönemde yolunun kesiştiği bir usta...

Türkiye resim tarihinin unutulmaya yüz tutmuş bu şahsiyeti sadece resimleriyle değil, aynı zamanda gerçek sanatçı kimliğiyle de önemli bir kimlik. Yaşar Kemal'in hakkında yazdıkları, Abidin Dino'nun mektuplarıyla birlikte, bu az konuşan, filozof tabiatlı düşünür ressamŞemsettin Başkurt'u tanımak isterseniz 10 Şubat-8 Mart tarihleri arasındaki bu sergiyi kaçırmayın! Yaşar Kemal'in de katılımı ile gerçekleşecek serginin açılışı 11 Şubat saat 18.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

Tarih: 10 Şubat - 8 Mart 2013

Yer: Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi (CKM)

Adres: Haldun Taner Sok. No:11 Caddebostan-Kadıköy

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Şemsettin Başkurt'tan Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement