Salon'da Gençlik Filmleri Rüzgârı: Fil'm Hafızası: Teenage Blues - Son Dakika
Kültür Sanat

Salon'da Gençlik Filmleri Rüzgârı: Fil'm Hafızası: Teenage Blues

Salon\'da Gençlik Filmleri Rüzgârı: Fil\'m Hafızası: Teenage Blues

Fil'm Hafızası'nın Tematik Gece etkinlikleri Ocak ayından itibaren Salon'da gerçekleştirilecek.

29.01.2014 10:46

Fil'm Hafızası'nın Tematik Gece etkinlikleri Ocak ayından itibaren Salon'da gerçekleştirilecek. Serinin ilk gecesi "Fil'm Hafızası: Teenage Blues" ergenlik ruhunu anlatan kısa filmler, unutulmaz film müziklerinden oluşan canlı performans, eğlenceli ve ödüllü yarışmalarla 31 Ocak Cuma gecesi 21.30'da başlayacak.

Sinemaseverlere farklı ve alternatif bir sinema içeriği sunmak üzere faaliyet gösteren sosyal sinema platformu Fil'm Hafızası, yeni Tematik Gece etkinliklerini Salon'da düzenleyecek. Genç ve yetenekli yönetmenler İlkyaz Kocatepe ve Aksel Bonfil'in evsahipliği yapacağı Fil'm Hafızası: Teenage Blues etkinliği 31 Ocak Cuma akşamı 21.30'da Salon'da gerçekleşecek.

Bağımsız yapıtlara hayat vermeyi amaçlayan Fil'm Hafızası'nın Salon'da düzenleyeceği renkli gecenin teması gençlik filmleri olacak. Fil'm Hafızası: Teenage Blues'un, İlkyaz Kocatepe ile Aksel Bonfil'in oluşturduğu seçkisinde Jean Julien Collette'tin Electric Indigo, Martin Krejci'nin Little Secret, Pete Fitz'tin The Ladder ve Deyan Bararev'in Botev Is An Idiot filmleri gösterilecek. Yarışmalar ve sürpriz hediyelerin de olacağı etkinlikte, Maglata da film müzikleriyle dolu repertuarıyla sinemaseverlere canlı müzik keyfi yaşatacak.

Fil'm Hafızası tarafından Haziran 2013'te başlatılan Tematik Gece serisi Ocak ayının son günü Salon'a konuk olacak. Fil'm Hafızası: Teenage Blues, 31 Ocak Cuma akşamı 21.30'da takipçileriyle buluşacak.

Oyun Salonu: Evim! Güzel Evim! Şubat ayında Salon'da!

Tiyatroseverler tarafından ilgiyle takip edilen Oyun Salonu'na Şubat ayında yepyeni bir ekip konuk olacak. buluTiyatro'nun taze oyunu Evim! Güzel Evim! Şubat boyunca her pazartesi saat 20.30'da Salon sahnesinde izlenebilecek.

Evim! Güzel Evim! kendimize farklı bir gözle bakmaya davet ediyor. Oyun, 'aile' kavramına odaklanıyor. "Aile" derken kimi kastediyoruz, aileye kimin gözünden bakıyoruz? "Aile içinde yaşananlar özel midir?", "Öyleyse, kimin özelidir?", "Kol kırıldığında içinde ne kalır?", "Bizim ailemiz "öteki aileler"den farklı mıdır?" sorularını irdeliyor. Evim! Güzel Evim! oyunun kadrosunda Füsun Demirel, Burcu Çelik, Özge Ertem ve Fatih Özkan yer alıyor.

Garanti Caz Yeşili konserleri

Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında gerçekleşen Caz Ağacı, dördüncü yılında "trompet dahileri vokaller ile renkleniyor" serisi ile devam ediyor. Miles Davis'in sevilen eserleri, usta cazcılarımızın ellerinde yeniden şekillenecek gecede Vedat Özdemiroğlu ile Hande Soral'ın birlikte sunacağı Garanti Caz Yeşili: Caz Ağacı 2014 etkinliği, 1 Şubat Cumartesi günü 22.30'da Salon'da gerçekleşecek.

Geçmiş ve günümüzün kaybolmuş pop öğelerini, mizahi bir dille, romans ve melodik temalarla harmanlayan Jens Lekman, Garanti Caz Yeşili kapsamında 14 Şubat Cuma ve 15 Şubat Cumartesi 21.30'da, Salon sahnesinde olacak.

Fransız caz-fusion grubu Guillaume Perret & The Electric Epic modern caz, funk ritimleri ve metal çığlığını biraraya getiren melodileriyle Garanti Caz Yeşili kapsamında 27 Şubat Perşembe akşamı, 21.30'da Salon takipçileriyle buluşacak. Garanti Caz Yeşili konser serilerinin Şubat ayında Salon'daki son durağı Melt Yourself Down, Kuzey Afrika çölleri ve New York'un "underground" dünyasından esinlenerek bize tadabileceğimiz ve koklayabileceğimiz müzikleriyle 28 Şubat Cuma akşamı 21.30'da Salon'da olacak

Biletler nerede?

Salon etkinliklerinin biletleri Biletix satış kanalları ve ana gişe İKSV'den temin edilebilir. Lale Kart sahipleri biletlerini %25'e varan özel indirimlerle alabilir. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Ana gişe İKSV pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Salon'da Gençlik Filmleri Rüzgârı: Fil'm Hafızası: Teenage Blues - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement