Salihli Türk Ocakları, Ganire Paşeyeva'yı anma programı düzenledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Salihli Türk Ocakları, Ganire Paşeyeva'yı anma programı düzenledi

Salihli Türk Ocakları, Ganire Paşeyeva\'yı anma programı düzenledi

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Türk Ocakları Salihli Şubesi, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Salihli'nin fahri hemşehrisi Ganire Paşeyeva'yı anma programı düzenledi. Programda konuşan Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, Paşeyeva'nın Türk Dünyasına olan katkılarını anlattı.

14.10.2023 10:26  Güncelleme: 10:29

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Türk Ocakları Salihli Şubesi, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Salihli'nin fahri hemşehrisi Ganire Paşeyeva'yı andı.

Salihli Türk Ocakları tarafından Türkçülük Sohbet Programları kapsamında, "Türk Dünyasının Bilge Asena'sı Ganire Paşeyeva ve Salihli Hatıraları" konulu program ocak binasında gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak katılan Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, ömrünü Türk Dünyasına adamış, Türk milliyetçisi, Salihli'nin fahri hemşehrisi Ganire Paşeyeva'yı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Karaoğlu, Paşeyava'nın hayatı, eserleri ve 8-10 Aralık 2015 tarihlerindeki Salihli ziyareti hakkında bilgi verdi.

Karaoğlu "Ganire Paşeyeva, 48 yıllık hayatının her bölümünde Türk milletinin, Turan'ın istiklal ve istikbal kaygılarını taşımış, yapılması gerekenler hakkında tıpkı bir Asena gibi yol göstermiştir. Bilim ve kültürle taçlandırdığı hayatı ile 21. Yüzyılda Türk kızları ve kadınlarına örnek gösterilebilecek bir şahsiyettir. O'nun sözleri Sibirya'dan Kırım'a, Altay'lardan Doğu Türkistan'a Kuzey Kıbrıs'tan Türkmeneli'ne, Anadolu'dan Balkanlar'a nerede Türk varsa onların sesi olmuştur" dedi.

Salihli Türk Ocakları Şube Başkanı Adnan Araz ise Ganire Paşeyeva'nın bir Türk Ocaklı olduğunu söyledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Salihli Türk Ocakları, Ganire Paşeyeva'yı anma programı düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement