Ruslar Yeni Yılı Rengarenk Karşılayacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Ruslar Yeni Yılı Rengarenk Karşılayacak

Ruslar Yeni Yılı Rengarenk Karşılayacak

Rusya'nın başkenti Moskova, yeni yılı rengarenk karşılamaya hazırlanıyor.

30.12.2013 12:40  Güncelleme: 12:44

HAKAN CEYHAN AYDOĞAN - Rusya'nın başkenti Moskova yeni yılı rengarenk karşılamaya hazırlanıyor.

Belediye ekiplerince yaklaşık bir aydır hummalı bir çalışmayla ışıl ışıl yapılan şehir, hava karardıktan sonraki görüntüsüyle adeta göz kamaştırıyor. Caddelerin kenarlarında, yol boyunca sıralanan agaçların hemen hemen tamamına farklı renklerde ışık süslemeleri asıldı.

Yüksek binalara çeşitli süslemelerle farklı görünümler kazandırıldı. Kaldırımlar ve apartman girişlerini de ilave ışıklandırma konulan Moskova'da, şehre adeta yeni bir silüet kazandırıldı.

Moskova'da yeni yıl kutlamalarının adresi Gorkiy ve Sokolniki parkları, tarihi Arbat Caddesi ve Kızıl Meydan olacak. Buralardaki süslemeler hem Rusları hem de turistleri hayran bırakıyor.

- Yeni yıl alışverişleri devam ediyor

Ruslar yeni yılda sevdiklerine hediye verebilmek için reyonlarda, marketlerde kuyruk oluşturuyor. Rusya Kamuoyu Araştırma Şirketi (VTSIOM) tarafından yapılan araştırmaya göre, Ruslar yeni yılda sevdikelerine en çok çikolata ve kozmetik ürünleri hediye etmeyi düşünüyor. Yeni yılda hediyeleşme geleneğini yerine getirmek isteyen her Rus'un, ortalama 8113 ruble (248 dolar) harcaması gerekiyor.

Ankete göre, Rusların yüzde 76'sı yeni yılı evde karşılamayı düşünürken, yüzde 16'sı misafir olacak.

- 2014'de de renkli hayat devam edecek

Moskova'da yeni yıl heyecanı ocak ayının ilk haftasında da sürecek. 8 Ocak'a kadar resmi tatil ilan edilen Rusya'nın başkentinde, tatil boyunca çeşitli organizasyonlar düzenlenecek.

Kentteki 57 müze, 25 sergi salonu 2-8 Ocak'ta ücretsiz olacak. Ayrıca şehirde 30'un üzerinde meydan ve yaklaşık 270 kapalı alanda yeni yıl fuarları ve Noel festivalleri yapılacak.

Yeni yıl tatili boyunca Moskova'da, değişik branşlarda ve çapta bin 343 spor faalieti düzenlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ruslar Yeni Yılı Rengarenk Karşılayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement