Ruslar Buzdan Şehir Kurdu - Son Dakika
Kültür Sanat

Ruslar Buzdan Şehir Kurdu

Ruslar Buzdan Şehir Kurdu

Evlerin, yatakların, dolapların hatta müzik aletlerinin bile buzdan yapıldığı şehir, renkli ışıklarla görenleri kendine hayran bırakıyor Moskova'da kurulan buzdan şehir, havalar ısınıncaya kadar gezilebilecek.

25.12.2013 11:16

HAKAN CEYHAN AKDOĞAN - Rusya'nın başkenti Moskova'daki Sokolniki Parkı'nda, buzdan yapılmış evler, eşyalar ve heykeller, "Buzdan şehir" açık hava sanat galerisini çağrıştırıyor.

Rus heykelcilerin çabalarıyla yapılan buzdan şehirde, evler, yataklar, dolaplar vazolar her şey keskin aletlerin buza verdiği şekillerle oluşturuldu.

Buzdan piyano, keman gibi müzik aletlerinin bulunduğu müzikevinin yanı sıra en çok ilgiyi buzdan piramit çekiyor. Piramitin içerisinde Mısır Kralı 2. Ramses'in mumyası yer alıyor.

Gündüz saatlerinde buzların içine yerleştirilen neşeli pano ve yazılarla ziyaretçilerin gülümsetilmeye çalışıldığı buzdan şehirde, akşam saatlerinde ise ışık gösterisi yapılıyor. Işıkların renk verdiği buzlar ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıyor.

Buzdan şehri inşa edenlerden Aleksandır, insanların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını söyledi. Aleksandır, son yıllarda Sokolniki Parkı'nda birçok neşeli organizasyon düzenlendiğini belirterek, buzdan şehrin sadece Moskovalılara değil yerli ve yabancı turistlere de ev sahipliği yapacağını ifade etti.

Soğuk ama eğlenceli bu şehrin ilk misafirleri, Moskova'da bu tür keyifli organizasyonların düzenlenmesinden memnun. Misafirlerden Valentina, buzdan şehirde çok güzel vakif geçirdiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Ljudmila isimli Rus televizyoncu da bu tür faaliyetlerin yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra medyanın da büyük ilgisini çektiğini vurguladı.

Özellikle çocukarın yoğun ilgi gösterdiği buzdan şehir, havalar ısınıncaya kadar gezilebilecek. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ruslar Buzdan Şehir Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement