Rus Piyanist Martynov'dan Tarihi Taş Ocağında Konser - Son Dakika
Kültür Sanat

Rus Piyanist Martynov'dan Tarihi Taş Ocağında Konser

Rus Piyanist Martynov\'dan Tarihi Taş Ocağında Konser

Let's Bodrum 10. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Rus piyanist Yury Martynov'un, konseriyle devam etti.

23.07.2013 12:18  Güncelleme: 12:20

Let's Bodrum 10. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Rus piyanist Yury Martynov'un, konseriyle devam etti.

Festivalin yeni mekanı olan Gümüşlük'ün Koyunbaba Mevkisi'ndeki 2 bin 500 yıllık tarihi taş ocağında gerçekleştirilen konserde Piyanist Yury Martynov, gecenin ilk yarısında Schubert ve S. Prokofiev'ten eserler seslendirdi. Martynov, antik taş ocağının doğal akustiğindeki gecede, programına F. Schubert'ten '4 impromptus op.90; No.1 in c minor, No.2 in E-flat major, No.3 in G-flat major, No.4 in A-flat major' adlı eserle başladı. Daha sonra sanatçı S. Prokofiev'in 'Sonata no. 5 in C major, Op.38 Allegro tranquillo, Andantino, Un poco allegretto' adlı eserini seslendirdi. Gecenin ikinci yarısında Martynov, R. Schumann'ın iki eserine yer verdi.

Rus piyano ve Batı Avrupa klavyeli çalgılar ekolünün en iyi geleneklerini, kendi özgün kişiliğiyle bağdaştıran, çağımızın en ilginç, çok yönlü Rus müzisyenlerinden biri olarak anılan Martynov, konserin sonunda aralarında DP'li Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire ve festivalin sanat danışmanı Gülsin Onay'ın da aralarında bulunduğu bulunduğu yaklaşık 300 izleyici tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Festival, 25 Temmuz akşamı Kübalı piyanist Mauricio Vallina'nin Antik Taş Ocağı'nda vereceği konserle devam edecek. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Rus Piyanist Martynov'dan Tarihi Taş Ocağında Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement