Osmancık'ta Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Osmancık'ta Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Osmancık\'ta Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Çorum'un Osmancık ilçesi'nde Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı Osmancık Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda Salı günü gerçekleştirildi.

07.05.2014 00:31  Güncelleme: 00:26

Osmancık Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Hamza Karataş Başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonunda dün gerçekleştirildi.  Açılış ve yoklamanın ardından Belediye Meclisi 2013 yılı Mali Bütçe Kesin Hesabının görüşülmesi, 2013 Taşınır mal kesin hesabının görüşülmesi, Asfalt yapımının tamamlanabilmesi için iller Bankasından tamamlama kredi talebinde bulunulması, Atıksu arıma tesisi ve kanalizasyon inşaatının tamamlanabilmesi için İller bankasından tamamlama kredi talebinde bulunulması, Belkavak köyünün içme suyunun ilçe şebekesine bağlanma talebinin görüşülmesi, İmar komisyon raporları ve imarla ilgili dilekçelerin görüşülmesinden  oluşan 7 gündem maddesi görüşüldü.

Meclis toplantısı öncesi Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, “Meclis toplantımız biraz gecikmeli başladı, Sayın Valimiz ve eski bakan ziyarete geldiği için sizleri beklettiğim için kusura bakmayın” diyerek gecikmeden dolayı özür diledi.

CHP Grubu adına Hüseyin Cebeci ek gündem maddesi önergesi sunarak gündeme alınması oy birliği ile kabul edildi. Alt yapı çalışmalarını kontrolünün yapılması için Mete Oktan komisyon kurulması yönünde gündem dışı önerge sundu ve bu önerge başkan Hamza Karataş tarafından da faydalı olacağı yönünde görüş bildirmesi üzerine oy birliği ile kabul edildi.

Cebeci ilk gündem maddesi olan Mali Bütçe Gelir tablosu görüşüldüğü sırada kira gelirlerinin neden düşük olduğunu sorması üzerine Belediye Başkanı Hamza Karataş Seçim nedeniyle siyasi tolerans tanındığını söyledi. Bir sonraki gündem maddesi olan 2013 yılı bütçelerinin görüşülmesi sırasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hamza Karataş “Biz yatırımı başka kurumlardan borçlanarak yapıyoruz. Biz önümüzdeki 10-15 yıl boyunca ödeyeceğiz. Yani bu düzen böyle giderse ki yatırım yapamaz. Artık Osmancık belediyesi yatırım yapabilen bir belediye olması gerekiyor. Osmancık’a yakışır hizmetlere ve modern bir kent yapabilmek için yatırım yapmaya ihtiyacımız var ve bu nedenle biz borçlanacağız. Götüreceğimiz hizmetlerin elbette bir maliyeti var ve önümüzdeki günlerde bunu paylaşacağız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bütçeler arasındaki farkı gösteren tablonun görüşüldüğü sırada Belediye Başkanı Hamza Karataş, yapılan hesaplamaları doğru bulmayarak, müdürlerin yaptığı tahmini bütçelerin arasındaki fark ne kadar az olursa müdürlerin o kadar başarılı olduğunu kaydetti. Hesap işlerinin çok sıkı yapılması gerektiğinin altını çizen Karataş, “Zaman zaman müdürlerimizle toplantı yapıyoruz. Faaliyetlerle ilgili olarak her hangi bir müdürlük yılsonuna kadar ne yapacağını ve bütçesini bilmiyor. Prosedürü hesap işleri müdürü tamamlıyor” dedi.

2013 Yılı Mali Gider Tablosu Yeni Belediye Meclis Üyelerini de şaşırttı

Osmancık Belediye Meclisi’nin dün yapılan Belediye Meclis Toplantısında görüşülen 2013 yılı mali gider tablosunda yer alan bilgiler göreve yeni gelen belediye meclis üyelerinin hepsini çok şaşırtarak tartışmalara neden oldu.

Belediye Meclisinde 3. gündem maddesi görüşülmeden önce tartışmalara neden oldu. MHP Meclis Üyesi Şeref Keskin kendilerinin de ilerde eleştiri almaması için yere sağlam basan bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Açıklamalarını sürdüren Başkan Hamza Karataş’ta “Bilgi almakta görüş bildirmekte sizlerin elbette hakkınız. Belediye bir adam için her şey ifade ediyor.   Geçmiş dönemlerde bir dizi çalışma yürüten vatandaşlarımızın yaptığı faaliyetlere belediyeden katkı istenmiş ve başkanlarda bu talebi geri çevirmemiş. Giderler tablosunda yer alan bu görüntü bunu gösteriyor” şeklinde konuştu. CHP Belediye Meclis üyesi Hüseyin Cebeci ise, giderler tablosunda yer alan yiyecek ve içecek giderlerinin çok yüksek olduğunu ve bu konunun yeni dönemde gündeme alınarak yapılması gerektiğini kaydetti.

4. gündem maddesi olan 2013 Taşınır mal kesin hesabının görüşülmesi, Asfalt yapımının tamamlanabilmesi için iller Bankasından tamamlama kredi talebinde bulunulmasına ilişkin gündem maddesi görüşülürken açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hamza Karataş “İstanbul yolu ile Kızılırmak arasında kalan eski Osmancık yolların hepsi allak bullak oldu. Biz bu yolları bozduk ama 25 m yolun yeniden yapılması için 4.5 milyon TL maliyeti var. Ancak şuana kadar 2. 5 milyon kullanmışız. 2 milyon TL’ye daha ihtiyacımız var. Bütün yolları asfaltlamak için buna mutlaka ihtiyacımız var. Osmancıkta yaşayanların ve Osmancığa gelenlerin kullandığı ve bizim aynamız olan bu yollara diğerlerine nazaran önem vermek durumundayız” dedi.

5. gündem maddesi olan Atık su arıma tesisi ve kanalizasyon inşaatının tamamlanabilmesi için İller bankasından tamamlama kredi talebinde bulunulmasına dair görüşülen gündem maddesinde 15 milyon TL’lik maliyetin İller bankasından karşılanması görüşüldü. Belediye Başkanı Hamza Karataş konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Kanalizasyon ve arıtma tesisi için 15 milyon TL’lik bir proje bu. Bu projenin 3/2’si tamamlandı ancak bir kısmı  tamamlanamayarak yarım kaldı. Proje kapsamında İstanbul yolu altından boru hattının geçmesi lazım. Bunun içinde yaklaşık 5.5 milyon TL’ye ihtiyacımız var. Hibe yapılacak diye bu proje yarım kalmış. Çevre ve Şehircilik bakanlığını da hibe konusunda zorlayacağız. Ancak bunu yapamazsak borçlanmaya gitmek için yetki istiyoruz” dedi ve Görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi.

Belkavak Köyü Osmancık’ın Mahallesi olmak istiyor

Osmancık’ın sanayi bölgesine yakın olan Belkavak Köyü Mahalle Olmaya hazırlanıyor. Belkavak Köyü’nün bu istediği Belediye Meclis Toplantısı’nda Belediye Başkanı Hamza Karataş tarafından dile getirildi.

Belediye Meclisinin dün gerçekleştirilen toplantısında 6. gündem maddesi’nde  Belkavak köyünün içme suyu talebi kaymakamlık, karşılanması için belediyeye gönderdi. Belediye şebekesine su boru hatlarının bağlanmasını ve su sıkıntılarının giderilmesini istedi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hamza Karataş, “Belkavak bize çok yakın bir konumda. Biz Eymir’e su veriyoruz, size de su verelim dedik. Onlarda bize mahalle olmak istiyoruz diye bize dilekçe verecekler. Belediyenin mücavir alanları içerisinde yer alan köy mahalle olmak istiyor” şeklinde konuştuktan sonra köyün içme suyu isteği Oy birliği ile kabul edildi.

Ek gündem maddesi hazine arazisine yapılanlardan gelir elde edilmesi maddesi, adaylığım dönemde mera alanları belediye tarafından satılmış. Ama tarım bakanlığından izin alınarak oraların meradan çıkarılarak hazineye devredilmesinin sağlanması lazım ardından da maliye ile görüşülerek gelir elde edilebilir.  Bununla ilgili tarım ilçe ve tapu kadastro ve maliyeye bakan arkadaşlarımız bu konuları biliyor. Dört kurumun bir araya gelinerek çözüme kavuşturulması imar komisyonuna devredilmesi oy birliği ile kabul etti.

Meclis toplantısında Hız tespit cihazının alınması plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Hastanenin önüne taksi durağı yapılması oy çokluğu ile ertelenmesi kabul edildi. Sokak hayvanları için hayvan barınağının hayata geçirilmesine ilişken, ada tepe mevkiinde bulunan orman bakanlığından yapılan yerin belediyeye devredilerek belediyenin kullanacağı ve gelir elde edeceği bir tesis haline getirilmesi için konu belediye encümenine oy birliği ile havale edildi.

CHP’li Cebeci tarafından sunulan ek gündem maddeleri kapsamında görüşülen Sebze pazarının düzenlenmesi görüşülürken MHP meclis üyesi Şeref Keskin Merzifon örneğini önerdi. Başkan Karataş ise, “ Bu konunun düzenlenmesi gerektiğine acele edersek yanlış yapılabilir bu konuda yönetime biraz daha zaman tanınması lazım” dedi. MHP’li meclis üyesi Şeref Keskin ise” Katık pazarında kadın erkek bir birine değerek geçiyor ve etik olmuyor” diyerek görüş bildirmesinin ardından Konunun daha sonra görüşülmesi oy birliği ile kabul edilerek ertelendi.

Hamza Karataş inşaat konusunda riskli alan konusunda MHP’li Şeref Keskin ‘i görevlendirerek bir sonraki oturumda sunum yapılması için görev verdi ve bu görev yetkisi oy birliği ile kabul edildi.

Son gündem maddesi olan imar komisyonuna sunulan 5 dilekçe görüşülerek komisyonlara havale edilirken, Kaymakamlık tarafından verilen kamu binasının bahçesinin yaklaşık 2 dönüm genişletmesi amacıyla Kaymakam Sezgin Üçüncü tarafından verilen dilekçe oy birliği ile ret edildi.






 



 

 

 

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Osmancık'ta Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement