Nikolai Demıdenko 24 Kasım'da - Son Dakika
Kültür Sanat

Nikolai Demıdenko 24 Kasım'da

Nikolai Demıdenko 24 Kasım\'da

Akbank Sanat Piyano Günleri kapsamında ünlü Rus piyanist Nikolai Demidenko, 24 Kasım 2011, Perşembe günü sahne alacak.

18.11.2011 14:36  Güncelleme: 15:05

AKBANK SANAT PİYANO GÜNLERİ'NDE…

Akbank Sanat Piyano Günleri, 17– 30 Kasım tarihleri arasında dünyaca piyano ünlü ustalarını ve genç yetenekleri müzik tutkunlarıyla buluşturmaya devam ediyor.

Onyx Classics firması tarafından 2008 sonbaharında yayınlanan 24 Prelüdün ilk kaydını içeren Chopin albümüyle müzik dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan MIDEM 2010 Chopin Özel Ödülüne layık görülen Nikolai Demidenko, Akbank Sanat Piyano Günleri'ndeki konserinde Beethoven ve Chopin'in eserlerinden oluşan repertuarı ile müzikseverlere unutulmaz bir konser verecek.

ETKİNLİK: Akbank Sanat Piyano Günleri- Nikolai Demidenko

Tarih: 24 Kasım 2011, Perşembe

Saat: 20.00

Yer: Akbank Sanat

Tam 20 TL/ Öğrenci : 10 TL

Nikolai Demidenko- MASTERCLASS

25 Kasım 2011, Cuma Saat : 11.00 Etkinlik ücretsizdir.

NIKOLAI DEMIDENKO:

Nikolai Demidenko; Prokofief, Rahmaninof ve Çaykovski gibi önemli bestecilerin başyapıtlarından oluşan Rus Konçerto repertuarı üzerine verdiği eşsiz performanslar başta olmak üzere dünyanın önemli kültür merkezlerinde saygın orkestra ve şeflerle repertuarının ne derece zengin ve benzersiz olduğunu kanıtlamıştır. Düzenli olarak birlikte çalıştığı Yuri Temirnakov ve St. Petersburg Filarmoni ile sağlam bir ilişkiye sahip olan Demidenko, Londra'daki Rus sanatçılarla birlikte konserler vermekte ve kayıtlar gerçekleştirmektedir. Bunlar arasında; Leonid Gorkohov'la piyano & çello düeti, Hermitage Yaylıçalgılar Üçlüsü'yle piyanolu dörtlü ve piyanist Dmitri Alexeev ile piyano düeti Demidenko'nun bir solist piyanistinden çok daha ileri bir sanatçı olduğunun en iyi göstergesidir. Bach'tan Clementi'ye, Mendelssohn'dan Mozart'a, Mussorgsky'den Scarlatti'ye kadar uzanan geniş repertuarının yanı sıra sanatçı, Chopin'in yapıtlarına karşı özel ilgisiyle tanınmaktadır. Aldeburgh, Dubrovnik, Eilat, New York, Oslo ve Singapur'daki festivallerde de yer alan Nikolai Demidenko'nun birlikte çaldığı ve çalacağı orkestralar içinde pek çok tanınmış isim yer almakta; Adelaide Senfoni, Orquestra Simfònica de Barcelona Ulusal Katalan Senfoni Orkestrası, BBC Galler Ulusal Orkestrası, Budapeşte Festival Orkestrası, Danimarka Ulusal Senfoni, Melbourne Senfoni, Fransa Ulusal Orkestrası, Philharmonia, Queensland Senfoni, Singapur Senfoni, İspanya Ulusal Orkestrası, St. Petersburg Filarmoni, St. Gallen Senfoni Orkestrası, Yomiuri Nippon Senfoni, Prag Senfoni Orkestrası, Bordeaux Aquitaine Ulusal Orkestrası, Ulster ve Hallé Orkestraları… Nikolai Demidenko bu kadar yoğun bir solo, oda müziği ve orkestra konserlerinin yanı sıra kayıt dünyasında da sıkça adından söz ettirir. Hyperion Records için kaydettiği Bach–Busoni, Chopin, Clementi, Liszt, Medtner, Mussorgsky, Prokofief, Rahmaninof, Schubert ve Schumann solo albümleri dışında Chopin, Medtner (Gramophone Ödülü aldığı), Scriabin, Tchaikovsky ve Weber Konçertoları kayıtlarıyla birlikte Alexander Lazerev yönetimindeki Londra Filarmoni Orkestrası'yla gerçekleştirdiği Prokofief'in Tüm Konçerto albümleri Demidenko'nun üretken bir müzisyen olduğunu ispatlar niteliktedir.

Ayrıca Münih menşeli AGPL Firması için kaydettiği Beethoven'ın Hammerklavier Sonatı, Scarlatti sonatları koleksiyonu ve Alman Plak Eleştirmenleri Ödülü aldığı Chopin albümü mevcuttur. 2008 Sonbaharında ONYX CLASSICS firmasından, 24 Prelüdün ilk kaydını içeren yeni bir Chopin albümü yayınlanmıştır. Bu albümle Nikolai Demidenko, müzik dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan MIDEM 2010 Chopin Özel Ödülüne layık görülmüştür.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Nikolai Demıdenko 24 Kasım'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement