New York'ta 69. Kolomb Günü Kutlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

New York'ta 69. Kolomb Günü Kutlandı

New York\'ta 69. Kolomb Günü Kutlandı

Geleneksel yürüyüşe lüks otomobiller damgasını vurdu

15.10.2013 13:13

Kristof Kolomb'un Amerika kıtasını keşfetmesi dolayısıyla New York'ta düzenlenen geleneksel yürüyüşün 69'uncusu gerçekleşti.

Manhattan'daki 5. Cadde üzerindeki yürüyüşe New York Valisi Andrew Cuomo, Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve belediye başkanı adaylarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Yüzlerce bando takımının katıldığı yürüyüşü yaklaşık 35 bin kişi izledi. Yürüyüş önceki yıllara kıyasla oldukça sönük geçti.

Katılımcı ve seyircilerinin büyük bölümünü İtalyan asıllı Amerikalıların oluşturduğu etkinlikte, ABD Askeri Akademisi bünyesinde yer alan The West Point adlı bando grubunun hükümetin kapanması gerekçesiyle yürüyüşten çıkarılması dikkat çekti. ?Yürüyüşe İtalyan bayrağını oluşturan yeşil-beyaz-kırmızı renklerin yanı sıra lüks otomobiller damgasını vurdu.

ABD'de her yıl ekim ayının ikinci pazartesi günü kutlanan "Kolomb Günü" İtalya ile İspanya arasında tatlı bir rekabete sebep oluyor. Amerika kıtasını İspanya adına çıktığı seyahatte 1492 yılında keşfettiği için İspanyollar tarafından benimsenen Kolomb, İtalya'nın Cenova kentinde doğduğu için de İtalyanlar tarafından sahipleniliyor. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat New York'ta 69. Kolomb Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement