"Nereye Gidiyoruz?"un Galası Yoğun Katılımla Gerçekleşti! - Son Dakika
Kültür Sanat

"Nereye Gidiyoruz?"un Galası Yoğun Katılımla Gerçekleşti!

"Nereye Gidiyoruz?"un Galası Yoğun Katılımla Gerçekleşti!

Büyük Beğeni Toplayan Oyunun Galasına; Tiyatro, Televizyon, Müzik ve Medya Dünyasından Önemli İsimler Yoğun İlgi Gösterdi!

08.03.2011 12:47  Güncelleme: 12:49

Aziz Nesin'in ölümünün 15. yılı nedeniyle; usta oyuncu Genco Erkal'ın, Nesin'in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından uyarlayarak sahneye koyduğu tek kişilik yeni oyunu "Nereye Gidiyoruz?"un galası 7 Mart 2011, Pazartesi akşamı Muammer Karaca Tiyatrosu'nda gerçekleşti! Büyük beğeni toplayan oyunun galasına; tiyatro, televizyon, müzik ve medya dünyasından önemli isimler yoğun ilgi gösterdi!

"Nereye Gidiyoruz?"un, Fazıl Say, Gülriz Sururi, İzzet Günay, Metin Uca, Esin Afşar, Orhan Aydın, Salih Kalyon, Osman Şengezer, Deniz Gökçer, Nejat Yavaşoğulları gibi isimlerin katılımıyla gerçekleşen galasında; konukları, nostaljik şarkılarıyla kanto orkestrası karşıladı. Eski zamanlarda, Direklerarası'nda Tulûat Tiyatrosu'nun oyunları öncesinde seyirciyi karşılamak ve içeriye çekmek amacıyla tiyatronun önünde performans sergileyen kanto orkestrası; gala davetlileri tarafından büyük ilgi ve beğeniyle karşılandı. Trombon, trompet, saksafon ve bateriden oluşan orkestra; bu eski geleneği canlandırmayı amaçlayan Dostlar Tiyatrosu'nun yeni oyunu "Nereye Gidiyoruz?"un her oyunundan önce Muammer Karaca Tiyatrosu önünde eski ve sevilen şarkıları seslendiriyor.

Dostlar Tiyatrosu'nun, bugünlerde herkesin birbirine sorduğu "Nereye gidiyoruz?" sorusuna yanıt arayan yeni oyunu "Nereye Gidiyoruz?"; prömiyerinin ardından, yoğun katılımla gerçekleşen galasında da izleyiciden tam not aldı.

Aziz Nesin'in gözünden ülkesini ve insanlarını tanımayı hedefleyen "Nereye Gidiyoruz?"; ölümünün 15. yılında bu büyük gülmece ustasının gözünden ülkenin fotoğrafını çekiyor. Oyunla aynı zamanda; tüm yazılarında Karagöz, Ortaoyunu, Meddah gibi geleneksel gösteri sanatlarımızı, masallarımızı, anlatı geleneğimizle çağdaş sanatın sentezinin en etkileyici örneklerini veren Aziz Nesin'in, genç kuşaklara da tanıtılması amaçlanıyor. Genco Erkal; okuma alışkanlığının giderek azaldığı günümüzde Aziz Nesin'i tiyatro sanatı ile izleyiciye aktararak, izleyicileri, yazarı daha yakından tanımaya özendirmeyi de hedefliyor.

Prömiyeri 3 Mart'ta gerçekleşen "Nereye Gidiyoruz?", içinde yaşadığımız toplumun çelişkilerini ve çıkmazlarını vurucu bir dille yansıtıyor. Kendine has tarzıyla izleyenleri çok güldürecek olan bu çağdaş meddah gösterisi, bir yandan da sorunlara tuttuğu ışıkla düşündürüyor. Aziz Nesin'in yıllar önce kaleme aldığı metinlerin güncelliği izleyenleri şaşırtırken, büyük yazarın gözlem ve değerlendirme başarısını bir kez daha ortaya koyuyor.

"Nereye Gidiyoruz?"un yönetmenliğini ve sahne tasarımını da Genco Erkal üstlenirken; oyunun müzikleri mimar, müzisyen, tiyatro-sinema oyuncusu Arif Erkin tarafından hazırlandı. Özlem Kaya'nın giysi tasarımını, Hakan Özipek'in ışık tasarımını üstlendiği oyunda Karagöz tasvirleri Haluk Yüce tarafından yapılıyor.

Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konan, Genco Erkal'ın tek kişilik oyunu "Nereye Gidiyoruz?" Mart ve Nisan ayları boyunca sahnelenmeye devam edecek. Oyunun biletleri; Muammer Karaca Tiyatrosu için yalnızca tiyatronun gişesinden; Kadıköy Halk Eğitim ile Kozyatağı Kozzy AVM için Biletix'ten ve salonların gişelerinden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Nereye Gidiyoruz?'un Galası Yoğun Katılımla Gerçekleşti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement