Köylü Kadınların Filmi Ödülüne Kavuştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Köylü Kadınların Filmi Ödülüne Kavuştu

Köylü Kadınların Filmi Ödülüne Kavuştu

Mersin'de köylü kadınlar tarafından çekilen "Yün Bebek" filminin yönetmenlerinden Ümmiye Koçak'a, 2. New York Avrasya Film Festivali'nde kazandığı "Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülü ulaştırıldı Koçak: "Maddi imkansızlıklar nedeniyle festivale gidemedik ama geç olsa da ödülümüze kavuştuk"

02.10.2013 12:37

Mersin'deki Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nca çekilen ve kadının kadına şiddetini konu alan "Yün Bebek" filmin yönetmenlerinden oyuncu Ümmiye Koçak'a, 2. New York Avrasya Film Festivali'nde kazandığı "Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülü ulaştırıldı.

Mayıs ayında Brooklyn St. Francis College'da düzenlenen resepsiyonla başlayan festivalde, Yün Bebek filmi ABD'deki izleyicilerle de buluştu. Festival komitesi, filmin yönetmenlerinden oyuncu Ümmiye Koçak'ı "Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülüne layık gördü.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle ABD'ye gidemediği için ödülünü alamadığını belirten Koçak, Türkiye'ye getirtilen ödülü, filmin ikinci yönetmeni Yasin Korkmaz'dan aldı.

Ödülü festival salonunda almak istediklerini ancak imkansızlıkların buna engel olduğunu anlatan Korkmaz, "Filmimizi ödüle layık bulan festival komitesine ve tüm zorlukları göze alarak yılmadan çalışan oyuncularımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Ümmiye Koçak da Yörük kadınlarının hikayesinin ABD'de bir festivalde ödüle değer bulunmasının önemli olduğunu belirterek, filmle Türkiye'deki kadınların sorunlarına dikkati çekmeye çalıştıklarını söyledi.

Aldıkları ödülün doğru yolda olduklarının göstergesi olduğunu vurgulayan Koçak, "Maddi imkansızlıklar nedeniyle festivale gidemedik ama geç olsa da ödülümüze kavuştuk. Yörük kadınlarının seslerini duyurmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Köylü Kadınların Filmi Ödülüne Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement