Kerbela Oyununun Galası Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Kerbela Oyununun Galası Yapıldı

Kerbela Oyununun Galası Yapıldı

İslam tarihinin önemli olaylarından birini sahneye taşıyan "Kerbela" oyununun galası gerçekleşti.

04.11.2014 00:39  Güncelleme: 00:53

İslam tarihinin önemli olaylarından birini sahneye taşıyan "Kerbela" oyununun galası gerçekleştirildi.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, Ali Berktay'ın yazdığı ve Ayşe Emel Mesci yönetiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları oyuncularının sahnelediği oyuna, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Gala öncesi AA muhabirine açıklama yapan İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, "Bu oyunun galasını görmek ve bugüne gelmek, gerçekten benim ömrüme en az 10 yıl katmıştır. Çünkü İstanbul'a bu oyunu mutlaka seyrettirmeliydim. Gelir gelmez, ayağımın tozuyla ilk yaptığım iş, hemen Emel Mesci'yi bulup, bütün kadroyu kurup, bu oyunu buraya getirmek oldu" diye konuştu.

Galanın çok özel bir güne denk geldiğini anlatan Yazıcıoğlu, Aşure günü olduğu için, oyun arasında izleyenlere aşure ikram edildiğini dile getirdi.

44 oyuncu ve 10 orkestra sanatçısının görev aldığı müzikalde, İslam'ın doğuşunda var olan insancıl ve demokratik düşüncelerin iktidar mücadelesiyle geçirdiği dönüşüm, "insan" olgusuna barışçıl bir vurguyla anlatılıyor.

Müzikleri Tahsin İncirci'ye ait olan oyunun sahne ve ışık tasarımını Cem Yılmazer yaparken, kostüm tasarımını Hale Eren yaptı.

Oyun, 5, 6, 7 ve 8 Kasım'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, 20, 21, 22, 27, 28 ve 29 Kasım'da ise Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izlenebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kerbela Oyununun Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement