Karakaya Barajı'nda Leylekler Dönüş Yaptı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Karakaya Barajı'nda Leylekler Dönüş Yaptı

Karakaya Barajı\'nda Leylekler Dönüş Yaptı
10.03.2026 10:23

Leylekler, Karakaya Barajı çevresindeki mahallelere yuvalarına dönmeye başladı.

Türkiye'nin en büyük barajlarından biri olan Karakaya Barajı, "baharın habercisi" olarak nitelendirilen leylekleri ağırlamaya başladı.

Kışın sıcak bölgelere göç eden leylekler, havanın ısınmasıyla kentteki mahallelerde bulunan yuvalarına dönüyor.

Göç ettikleri bölgelerden kente gelen leylekler, elektrik direklerine yaptıkları yuvalarına yerleşti.

Karakaya Barajı çevresinde yer alan Toygar, Boran, Kadıçayırı, Adagören ve Ağılyazı mahallelerindeki yuvalarına dönen leylekler, baraj kenarında yiyecek arıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Karakaya Barajı'nda Leylekler Dönüş Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement