Karadeniz Bölgesi'nde Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Karadeniz Bölgesi'nde Kültür Sanat

Karadeniz Bölgesi\'nde Kültür Sanat

"Kuklacı" isimli çocuk müzikali ve yeni yıl konseriyle sanatseverlerle buluşacak.

29.12.2011 10:41

Samsun Devlet Opera ve Balesi, bu hafta

"Kuklacı" isimli çocuk müzikali ve yeni yıl konseriyle sanatseverlerle buluşacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, bugün saat 20.00'da yeni yıl konseriyle müzikseverlerin karşısında olacak. Lorenzo Castriota Skanderbeg yönetimindeki Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Feryal Türkoğlu ve Aykut Çınar'ın vokalleriyle seçkin eserleri seslendirecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, ayrıca, 2 Ocak Pazartesi günü saat 10.30'da

"Kuklacı" isimli çocuk müzikaliyle sanatseverlerin karşısında olacak. Dünyaya gözlerini basit bir kukla olarak açan Pinokyo'nun hikayesinin anlatıldığı eserde, iyilik ve kötülük kavramları çeşitli mesajlar verilerek işleniyor. Müziklerini Melih Seskir'in yaptığı eserin kostümlerini Aydan Çınar, koreografisini Zeynep Bengier yaptı.

Turne sahnesi olarak hizmet veren Samsun Devlet Tiyatrosu'nda ise Ankara Devlet Tiyatrosu'nca hazırlanan "Tek Kişilik Şehir" adlı oyun sahnelenecek. Behiç Ak'ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun sahneye koyduğu oyunda, gelişen teknolojinin ve modern yaşamın insanları yalnızlaştırması anlatıyor.

Samsun Gazi Sahnesi'nde, bugün ve yarın saat 20.00'da, Samsun Seyir Tiyatrosu'nca hazırlanan "Vay Başımıza Gelenler" adlı oyun sahnelenmeye devam edecek. Müziklerini Sertaç Batkın'ın yaptığı, Öner Yıldırım'ın sahneye koyduğu oyunda, günlük hayatımızdaki olaylar mizahi dille anlatılıyor.

2 Ocak Pazartesi ve 4 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'da, Gazi Sahnesi'nde Samsun Söz Sanat Merkezi, "Geç Kalanlar" adlı oyunu izlenime sunacak. Pervin Ünalp'in yazdığı, Suat Özgültekin'in sahneye koyduğu oyunda, evlilikte yapılan hatalar, zamanla çiftlerin birbirine yabancılaşması ve modern dünyada kadın erkek ilişkilerinin karşılıklı özensizlik yüzünden bitmesi anlatılıyor.

Gazi Sahnesi'nde, ayrıca, 3 Ocak Salı günü saat 20.00'da, Düşevi Oyuncuları'nın hazırladığı "Süreyya" isimli oyun seyirciyle buluşacak. Hayatının sonuna gelmiş bir kadının yarım bıraktığı birçok şeyi ölmeden önce tamamlama çabasını konu alan oyunu Can Kibiroğlu yazdı, Cem Kaynar sahneye koydu.

-Trabzon-

Trabzon Devlet Tiyatrosu "Ben Feuerbach" adlı oyunu sahneliyor.

Tankerd Dorst'un yazdığı, Sema Engin'in Türkçe'ye çevirdiği, Yurdaer Okur'un yönettiği "Ben Feuerbach" adlı oyunda Hakan Meriçliler, Elif Şeker Saka ve Emre Ön rol alıyor.

Dekoru ve kostümleri Efter Tunç, ışığı Yüksel Aymaz, müzikleri Ayşe Önder'e ait oyunun konusu şöyle:

"Feuerbach, uzun süre akıl hastanesinde yattıktan sonra tedavi olmuş, mesleğine tutkun bir oyuncudur. Bu uzun aradan sonra bir tiyatronun oyuncu seçmelerine gelir. Karşısında bir zamanlar tanıdığı ünlü rejisörü görmeyi beklerken onun asistanı tarafından karşılanır. İlk başta yaşadığı hayal kırıklığı, bir müddet sonra izleyicisinin tüm dikkatini kendinde toplamaya çalışan oyuncunun sergilediği kedi-fare oyununa dönüşür."

Oyun, bu akşam ve yarın Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

-Ordu-

Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, yarın akşam ve 3 Ocak Salı günü saat 20.00'da, aşkı için mücadele eden halk kahramanı Hekimoğlu'nun hikayesinin anlatıldığı "Hekimoğlu" isimli oyunu sahnelemeye devam edecek. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Karadeniz Bölgesi'nde Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement