Kadınlardan Kısa Filmler - Son Dakika
Kültür Sanat

Kadınlardan Kısa Filmler

Kadınlardan Kısa Filmler

İstanbul Cervantes Enstitüsü "Dünya Kadınlar Günü"nü Visualizame festivalinin ödüllü kısa filmlerinden bir seçki ile kutluyor.

02.03.2012 15:53

Kadınlardan Kısa Filmler Dünya Kadınlar Günü'nde Cervantes Enstitüsü'nde...

İstanbul Cervantes Enstitüsü "Dünya Kadınlar Günü"nü kadınların sinemanın farklı alanlarındaki çalışmalarını ön plana çıkarmayı hedefleyen Visualizame festivalinin ödüllü kısa filmlerinden bir seçki ile kutluyor. Altı kısa filmden oluşan ve "Beni Fark Et" adını taşıyan seçki 7 Mart 2012 Çarşamba günü saat 19.00'dan itibaren Cervantes Enstitüsü'nde gösterilecek. Film gösterimi ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Visualizame (Beni Fark Et) üretiminin bir aşamasında mutlaka kadınların yer aldığı filmleri içeren bir ulusal kısa film festivali. İlk defa geçen sene İspanya'da düzenlenen festival kadınlar tarafından yönetilen veya kadınların rol aldığı ya da yapımcılığını kadınların yaptığı filmlerden oluşuyor. Festival kültür ve özellikle de her geçen gün kadınların katılımına daha açık hale gelen görsel işitsel yaratım alanında kadınların üstlendiği rolü arttırmayı ve bu üretimin manifestosunu oluşturmayı hedefliyor. Festival Inquietarte Vakfı tarafından düzenleniyor.

İstanbul Cervantes Enstitüsü'nde gösterilecek film seçkisi, ilk defa geçen sene düzenlenen festivalin özellikle kurgu ve animasyon alanında öne çıkan filmlerinden oluşuyor. Film gösterimleri Mapfre Sigorta ve Inquietarte Vakfı'nın desteği ile gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Kadınlardan Kısa Filmler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement