İstanbul İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu Sonuçlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu Sonuçlandı

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu Sonuçlandı

İstanbul'daki İtalyan Kültür Merkezi tarafından düzenlenen 14. İstanbul İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu sona erdi. Sempozyumda, Türkiye'deki çeşitli antik kentlerde kazı çalışmaları yürüten İtalyan arkeoloji uzmanları yeni bulguları ve gelişmeleri paylaştı. Sempozyumun sonunda ise Hitit müzikleri konseri gerçekleştirildi.

20.11.2023 12:29  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'daki İtalyan Kültür Merkezinin "Eski Anadolu'da Arkeoloji ve Toplum: Türkiye'deki Arkeolojik Çalışmalara Eğitim, Araştırma ve Kazıda İtalya Katkısı" başlığıyla düzenlediği "14. İstanbul İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu" sona erdi.

Merkezden yapılan açıklamaya göre, sempozyumda, Türkiye'deki çeşitli antik kentlerde kazı çalışmaları yürüten 18 İtalyan arkeoloji uzmanı bir araya geldi.

Türk kurumlarıyla iş birliği halinde Malatya-Arslantepe, Gaziantep-Karkamış, Yozgat-Uşaklı Höyük, Niğde-Kınık Höyük, Mersin- Yumuktepe, Kayseri-Kültepe, Mersin-Elaiussa, Denizli-Hierapolis gibi birçok önemli antik kentte çalışmalarını sürdüren İtalyan ekipler, kazılar hakkındaki yeni bulguları ve gelişmeleri sempozyumda paylaştı.

İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Salvatore Schirmo'nun açılışına katıldığı sempozyumda paylaşılan bulgular, ileriki günlerde kitap haline getirilecek ve sempozyumun kaydı da İtalyan Kültür Merkezinin YouTube sayfasında yayınlanacak.

Ankara İtalyan Büyükelçiliği himayesinde düzenlenen sempozyum, aynı zamanda Türk meslektaşlarıyla birlikte çalışan İtalyan arkeologlara, sahada yürütülen kazı ve araştırmaların sonuçlarını karşılaştırma olanağı sağladı.

Sempozyumun sonunda, dönemin müzik aletlerinin yeniden üretilerek seslendirildiği ve eski uygarlıklar tarihinin şarkılar aracılığıyla yayıldığını anlatan Hitit müzikleri konseri gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement