İstanbul Design Week 2013 Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Design Week 2013 Başladı

İstanbul Design Week 2013 Başladı

Maçka Küçük ÇiftlikPark'ta düzenlenen etkinlik, 1 Aralık'a kadar Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen moda ve endüstriyel tasarımcılarına ev sahipliği yapacak

27.11.2013 14:51

Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen moda ve endüstriyel tasarımcılarına 1 Aralık'a kadar Maçka Küçük ÇiftlikPark'ta ev sahipliği yapacak İstanbul Design Week 2013 başladı.

Dream Design Factory tarafından bu yıl "Tasarım ve Kent" başlığıyla düzenlenen etkinlikte, Polonya, Finlandiya, İngiltere, İsviçre, Avusturya, İtalya, Hollanda, Almanya ve Fransa'dan çeşitli tasarımlar sergileniyor.

Sektöre yeni giren genç Türk tasarımcıların seslerini duyurmalarına fırsat sağlamayı ve tanıtımlarına katkıda bulunmayı amaçlayan etkinlik, 1 Aralık'a kadar devam edecek.

Etkinlik kapsamında ayrıca tasarım sergileri, konferanslar ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

"Yaratıcılık ve Şehir Sergisi" adı altında, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle İstiklal Caddesi'nde yaratıcı endüstri mağazalarının vitrinlerinde bireysel tasarımcılara ait ürünler, özel vitrin sergisi kapsamında sergilenecek.

"Markalaşma sürecinde en önemli unsurlardan biri tasarımdır"

Dream Design Factory kurucu ortaklarından Arhan Kayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilki 2005 yılında düzenlenen etkinliğin, Türkiye'de tasarım kültürünü geliştirmek üzere kurulmuş bir platform olduğunu söyledi.

Kayar, önceki yıllarda Galata Köprüsü üzerinde düzenlenen etkinliğin bu yıl "Kent ve Tasarım" başlığıyla şehrin içine taşındığını kaydetti.

Kayar, etkinliğin, tasarımın uluslararası platformu olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Katma değerli ürünler üretmek için tasarım en önemli unsur. Tasarım değeri olan ürünler, markaların gelişmesini sağlıyor. Bu bakımdan markalaşma sürecinde en önemli unsurlardan biri tasarımdır. Endüstrinin ve ülkenin markalaşması açısından ve kentlerin gelişimi için kullandığımız her şey bir tasarım ürünü. Şapkadan otomobile, ayakkabıdan lambaya kadar her şey bir tasarım ürünü. Bunlarda kullandığımız ambalaj dahi tasarım ürünü. Biz burada tasarımın önemini ortaya çıkarmak, özel ürünlere de fırsat tanımak istiyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Design Week 2013 Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement