İDSO Mayıs Ayı Konserleri Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

İDSO Mayıs Ayı Konserleri Başlıyor

İDSO Mayıs Ayı Konserleri Başlıyor

İDSO Mayıs ayının ilk konserini 3 Mayıs Cuma günü saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek.

03.05.2013 15:14

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) Mayıs ayının ilk konserini 3 Mayıs Cuma günü saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek. Şef Marek Pijarowski yönetiminde gerçekleşecek konserde Emre Elivar (Piyano) solist olarak yer alacak. İDSO bu haftaki konserde W. A. Mozart'ın Piyano Konçertosu No.23 La Majör KV 488, A. Saygun'un Orkestra için Süit Op14 ile J. Haydn'ın Londra senfonilerinden biri olan 104 nolu senfonisi seslendirilecek.

Mayıs ayı konserleriyle İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası bahara renk katmaya devam ediyor. Ayın ilk konserini Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek olan İDSO, Şef Marek Pijarowski yönetiminde birbirinden değerli eserleri seslendirecek. Şef Marek Pijarowski, profesyonel kariyerine 1974 yılında Wroclaw Devlet Filarmonisi'nde orkestra şefi asistanı olarak başladı. O yıl içinde ilk ödülünü ve Katowice'deki Polonya Şeflik Yarışması'nda Silezya Devlet Filarmoni Orkestrası'nın özel bir ödülünü kazandı. Yaklaşık 30 yıldır Polonya'daki tüm filarmoni ve radyo orkestralarıyla düzenli bir şekilde çalışmakta olan Pijarowski, birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra Türkiye, ABD, Mısır, Kanada, Çin, Meksika ve Güney Kore'de de orkestraları yönetmiştir.

Program Solist Emre Elivar'ın seslendireceği Mozart'ın Piyano Konçertosu No.23 La Majör KV 488 eseriyle başlayacak. Solist Emre Elivar beş yaşında başlamış olduğu piyano eğitimine Almanya'da devam etti. "Hanns Eisler" Müzik Akademisi'nde Prof. Georg Sava çalışmalarını sürdüren sanatçı, eğitimini Şubat 2005'de 80 yıllık okul tarihinin en iyi derecesini alarak birincilik ile tamamladı.

Mozart'ın en çok çalınan konçertoları arasında yer alan 23 no'lu Piyano Konçertosu, coşkulu neşesinin yanında hüznü de beraberinde getirir. Eser düzenli bir form ve sadeliğin uyumuyla iç içedir.

İDSO 3 Mayıs konseri A. Saygun'un Orkestra için Süit Op14 eseriyle devam edecek. İki bölüm olarak 1939'da bestelenen esere, üçüncü bölüm olarak Horon 1950 yılında eklenmiştir. Batı zeybekleri tarzında "Meşeli Dağlar Meşeli" başlayan eser, doğaçlama olarak yer alan "Halay" ve son bölüm olarak da Kuzeydoğu Karadeniz kıyılarının canlı dansı "Horon" ile son bulur.

İDSO konser programı J. Haydn'ın 104 No'lu Londra Senfonisi'yle son bulacak. Haydn'ın davet üzerine iki kez gittiği Londra'da yazdığı 12 senfoni, Londra'nın izlerini taşır. 104 nolu senfonin diğer adı "Salomon" olarak da bilinmektedir.

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Tarih: 3 Mayıs 2013 Cuma

Saat:20.00

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO)

Şef: Marek Pijarowski

Solist: Emre Elivar (Piyano)

Program:

W. A. Mozart Piyano Konçertosu No.23 La Majör KV 488

A. Saygun Orkestra için Süit Op14

J. Haydn Londra Senfonisi No.104

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İDSO Mayıs Ayı Konserleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement