Gümüşhane'de Şenlik Coşkusu - Son Dakika
Kültür Sanat

Gümüşhane'de Şenlik Coşkusu

Gümüşhane\'de Şenlik Coşkusu

"Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenliği" Gümüşhane'de sürüyor.

24.07.2010 18:23

Yöresel yemek, pestil ve pekmez yarışmaları yapıldı

Gümüşhane'de bu yıl 17.'si düzenlen "Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenliği" etkinliği coşkulu kalabalığın katılımı ile sürüyor.

Şenliklerin açılış programına Vali Enver Salihoğlu, eşi Sabiha Salihoğlu, Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Prof. Dr. Yahya Doğan, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Şerafettin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, kamu kurum müdürleri, işadamları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zafer Meydanı'nda Ankara, Gaziantep, Giresun, KKTC, Azerbaycan ve Gürcistan'dan gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile başlayan şenlikte daha sonra Vali Enver Salihoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı, hükümet konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk koydu. Törenlerin yapılacağı Atatürk Caddesi'ne kadar davul zurna eşliğinde yapılan yürüyüş sonrasında da Sanat Sokağı açılışı yapıldı, şenlik fuarı gezildi. Havanın yağışlı olması nedeniyle kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Canlı, ülkenin değişik kentlerinden şenlik nedeniyle gelen hemşehrilerini görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi ve "Güzel başladık ama yağmur biraz engel oldu. İnşallah bundan sonraki etkinliklerimizde yağmurun azizliğine uğramayız. Festivalin bu noktaya gelmesinde katkı koyan herkese müteşekkiriz" dedi. Daha sonra animasyonlar ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile devam eden etkinlik kapsamında Türk Halk Müziği Konseri verildi, Aşıklar Şöleni yapıldı.

Yöresel yemek, pestil ve pekmez yarışmaları yapıldı

Fatih Parkı'nda önce Yöresel Yemek, ardından da Pestil ve Pekmez yarışmaları yapıldı. 3 kategoride yapılan yemek yarışmasına 18 kişi katıldı. Çorba kategorisinde "Yoğurtlu yarma çorbası" ile Ümmühan Bayraktar, Yemek kategorisinde "Etli güveçli dolma" ile Cemile Demir ve Tatlı kategorisinde de "Kuşburnulu sütlaç" ile Nazire Ergin birinci oldu. Pestil ve pekmez yarışmasına ise 26 kişi katıldı. Pestil dalında birinciliği Kayhan Doruk, Pekmez dalında da akrabası Hülya Doruk kazandı. Kategorilerde ilk üçe girenlere ödülleri Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Tarım İl Müdürü Hasan Irkın, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın ile eski hakem Metin Kır tarafından verildi.

Şair ve yazarlar imza günü, animasyon ve halk oyunları gösterileri. Dilaver Cebeci Şiir Akşamları ve türk Halk Müziği ile devam edecek olan şenlik yarın yapılacak etkinliklerle sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Gümüşhane'de Şenlik Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement