Festivalde Muhteşem Final - Son Dakika
Kültür Sanat

Festivalde Muhteşem Final

Festivalde Muhteşem Final

Diyarbakır'da bir hafta dolu dolu süren 3. Amed Tiyatro Festivali kapanışı da muhteşem oldu.

24.11.2015 16:53

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) tarafından düzenlenen 3. Amed Tiyatro Festivali, Mezopotamya Dans'ın sergilediği "Leyla" gösterisi ile sona erdi. Festivalin kapanış etkinliğine katılan Eş Başkan Gültan Kışanak, sanatçılara çiçek ve plaket vererek kutladı.

Tiyatro sanatçılarının buluşmasına ev sahipliği yapan, atölye çalışması, seminer, workshop, yetişkin ve çocuk oyunlarıyla 8 gün boyunca devam eden 3. Amed Tiyatro Festivali, dans gösterisiyle sona erdi. Festivalin kapanışında Mezopotamya Dans'ın Leyla adlı dans gösterisi Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapıldı. Gösteriyi Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi. Koreografisini Serhat Kural'ın yaptığı dans gösterisinde, tarihe büyük zorluklarla ismini yazdırmayı başarmış olan Leyla Bedirxan'ın verdiği mücadelenin sahneye taşındığı gösteri, izleyicinin büyük beğenisi topladı.

Festivalde emeği geçenlere teşekkür edildi

Gösterinin ardından sahneye gelen DBŞT oyuncusu Kemal Ulusoy, 8 gün boyunca kendilerini yalnız bırakmayan izleyicilere teşekkür etti. Rojava'nın Cizire Kantonu'ndan gelmesi beklenen Yekta Tiyatro Grubu'nun girişine izin verilmemesini kınayan Ulusoy, festivalde emeği geçen Kayapınar Belediyesi, Cegerxwîn Kültür Merkezi ve Yedirenk Organizasyon'a teşekkür etti. Ulusoy, "Önümüzdeki yıl daha güçlü ve daha umutlu bir şekilde festivalimizi sürdürmeyi umuyoruz." diye konuştu. Ulusoy'un konuşmasının ardından sahneye gelen Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, sanatçılara çiçek ve plaket vererek kutladı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Festivalde Muhteşem Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement