Festivalde Köprüde Buluşmalar - Son Dakika
Kültür Sanat

Festivalde Köprüde Buluşmalar

Festivalde Köprüde Buluşmalar

30. İstanbul Film Festivali'nde "Köprüde Buluşmalar"

09.04.2011 12:25

İstanbul Film Festivali kapsamında bu yıl altıncısı düzenlenen ve sinema profesyonellerinden büyük ilgi gören Köprüde Buluşmalar Platformu, Avrupa ve Türkiye'den yapımcı, yönetmen, senarist ve kurum temsilcilerini bir araya getirip yeni uzun metraj projelerinin ilk uluslararası sunumunun yapılması için olanaklar yaratmaya devam ediyor.

Bu yıl 10-16 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan platform kapsamında Film Geliştirme Atölyesi, Türkiye- Almanya Ortak Yapım Film Geliştirme Fonu proje duyurusu ile Türkiye- Fransa Ortak Yapım ve Türkiye-İtalya İşbirliği Görüşmeleri'nin yanı sıra, uluslararası fonlar, atölyelerin tanıtımlarının yapıldığı ve ortak yapım-dağıtım konularının konuşulduğu Köprüde Buluşmalar Semineri de gerçekleştirilecek.

Köprüde Buluşmalar Semineri, 12 Nisan

Köprüde Buluşmalar Semineri, Türkiye sinemacılarını film endüstrisinin başrol oyuncularıyla bir araya getirmeye devam ediyor.

12 Nisan Sali günü Fransız Kültür Merkezi'nde yapılacak seminer, aralarında CNC Başkanı Eric Garandeau, CNC ortak yapımlar sorumlusu Julien Ezanno, Üç Maymun filminin yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan ve Fransız ortak yapımcısı Stéphane Parthenay ile TRT Genel Müdür yardımcısı Zeynel Koç'un da bulunduğu konuşmacılarla, "Türkiye-Fransa Ortak Yapım ve Dağıtım" paneliyle başlayacak.

Bir Film ve Tiglon'dan Ersan Çongar ile Cinebonus ve Mars'tan Serde Nadirler katılımıyla "Sinemada Yeni Bir Dönem – Dijital" panelindeyse, geleceğin sineması, dijitale geçiş süreciyle Fransa ve Türkiye'deki gelişmeler karşılaştırmalı olarak değerlendirilecek.

CNC Başkanı Eric Garandeau, Bir Film'den Tunç Şahin ve Digiturk'ten Ceyda Görür'ün "Yeni Medya ile Tanışın" panelinin ardındansa EAVE ve ACE yapımcıları +90 Film'den Serkan Çakarer ile Bulut Film'den Nadir Öperli "networking" üzerine önerilerini paylaşacaklar.

Fransızca-Türkçe simultane çevirinin yapılacağı panele katılım, Akbank Sanat'taki Festival Konuk Ağırlama Merkezi'nden 75 TL, kapıdaysa 100 TL olacak. Bilgi almak isteyenler onthebridge@iksv.org adresine e-posta gönderebilir ya da (212) 334 07 91 numaralı telefonu arayabilirler.

Film Geliştirme Atölyesi, 13-14 Nisan

Cezayir'de bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Film Geliştirme Atölyesi, Türkiyeli sinemacılara projelerini Avrupalı profesyonellere sunacakları uluslararası bir platform sağlamayı ve yapım sürecini başlatmaları için gerekli desteği bulmalarına olanak vermeyi amaçlıyor. Eurimages, ARTE, Cinelink, Cinemart, Binger Lab, Torino Film Lab ve Fortissimo Films gibi kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yer aldığı jüri, projelerin sahipleri ile görüşmeler yürüttükten sonra festivalin kapanış töreninde. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 10.000 USD ve Fransız Sinema Merkezi CNC tarafından 10.000 Euro destek ödüllerinin yanı sıra Melodika tarafından 25.000 TL değerinde post prodüksiyon ödülü verileceği projeyi seçecek. Ayrıca bu yıl ilk kez, özellikle senaryo doktorluğu konusunda uzman bir kurum olan Binger Lab tarafından seçilecek bir projeye 2.500 Euro değerindeki Binger Senaryo Geliştirme Ödülü verilecek.

Türkiye-Almanya Ortak Yapım Film Geliştirme Fonu

İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Platformu, 30. yılında bir ilke imza atarak, Medienboard Berlin-Brandenburg ve Hamburg Schleswig-Holstein film fonlarının işbirliğiyle Türkiye-Almanya Ortak Yapım Film Geliştirme Fonu'nu hayata geçiriyor. İki ülke arasındaki kültürel işbirliğini arttırmak ve ortak yapımları desteklemek amacıyla alanlarında öncü bu üç kurum tarafından oluşturulan fon, toplam 150.000 Euro bütçesiyle çekimine henüz başlanmamış tüm Türkiye-Almanya ortak yapımlarına açık. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen bu fondan bu yıl yararlanacak olan film projelerinin duyurusu, her kurumdan temsilcilerin oluşturduğu seçici kurul değerlendirmesinin ardından 14 Nisan tarihinde yapılacak.

Türkiye-Fransa Ortak Yapım Görüşmeleri ve Paneli

Fransa'nın önde gelen sinema kurumları CNC, Unifrance ve Fransız Kültür Merkezi'nin işbirliğiyle bu yıl ilk defa yapılacak olan ve Fransa ile Türkiye'den film profesyonellerini bir araya getirerek ortak yapımlara zemin oluşturmayı amaçlayan Türkiye-Fransa Ortak Yapım Görüşmeleri'nde, projeleri seçilen Türkiye'den sinemacılar, uzun metraj film projelerinin sunumunu aralarında No Man's Land ve Before the Rain filmlerinin Oskar ödüllü yapımcısı Cedomir Kolar (ASAP Film), Goodbye Bafana, Lebanon, March of the Penguins filmlerinin yapımcısı Ilann Girard (ASAM Film) ve Barbarların İstilası filminin yapımcısı Stéphane Parthenay'ın da bulunduğu Fransa'dan yapımcı, dağıtımcı ve televizyon, fon temsilcilerine yapacaklar.

Türkiye-İtalya İşbirliği Görüşmeleri

İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Platformu kapsamında bu yıl Türkiye ve İtalya arasındaki işbirliği de konuşulacak. İtalyan Ticaret Merkezi ve Roma MedFilm Festivali, 14 Nisan Perşembe günü Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde İtalyan film yapımcıları ile Türkiye'den yabancı film alıcıları, dağıtımcılar ve Türk televizyon kanalları arasında karşılıklı işbirliği olanaklarının geliştirilmesi amacı ile ikili görüşmeler düzenleyecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Festivalde Köprüde Buluşmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement