Engelli Gençler Festivalde Eğlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Engelli Gençler Festivalde Eğlendi

Engelli Gençler Festivalde Eğlendi

Adana'da, bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Engelli Gençlik Festivali'ne 8 ülkeden katılan onlarca engelli, dans edip gönüllerince eğlendi.

14.05.2013 13:22

Adana'da, bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Engelli Gençlik Festivali'ne 8 ülkeden katılan onlarca engelli, dans edip gönüllerince eğlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından 'Birlikte Yaşamanın Engeli Yoktur' sloganıyla düzenlenen ve 17 Mayıs'a dek sürecek 9'uncu Uluslararası Engelli Gençlik Festivali, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Yerleşkesi'ndeki Sakıp Sabancı Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreniyle başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu açılış törenine, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Türkiye, ABD, Hollanda, İsveç, Bulgaristan, Romanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan'dan çok sayıda engelli ve yakınlarıyla, özel eğitim kurumları ile engellilere yönelik faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

'FARKINDALIK' VURGUSU

Engelli sporlarının tanıtılacağı, dans ve cimnastik gösterileriyle sevgi yürüyüşünün yapılacağı festivalin açılışında konuşan Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, "Her geçen yıl festivalimiz bir öncekinden daha başarılı ve güzel oluyor. Festival konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamak ve toplumda engellilerle ilgili bir farkındalık yaratmak için attığımız adımı ilerletmek için çalışıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından festivale katılan engelli gençler, Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun seslendirdiği hareketli şarkılarla dans etti. ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin cimnastik ve dans gösterisi sunduğu festival kapsamında yarın saat 10.00'da Atatürk Caddesi'nde 'sevgi yürüyüşü' yapılacağı açıklandı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Engelli Gençler Festivalde Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement