Efkan Şeşen'den " Vazgeçtim" İle Sizlerle! - Son Dakika
Kültür Sanat

Efkan Şeşen'den " Vazgeçtim" İle Sizlerle!

Efkan Şeşen\'den " Vazgeçtim" İle Sizlerle!

Yorumcu ve Yapımcı Müzisyen Efkan Şeşen Kendine Ait Eserlerden 12. Albüm Çalışması " VAZGEÇTİM" İle Geliyor.

13.12.2010 11:14

Bugüne kadar 11 adet solo albümü yayınlanmış sanatçının yeni çalışmasında, "Sensiz Olamam" , "Bu kenti bırakıp gidebilirsin", "Karadeniz … Karadeniz …" , "Şivekar" gibi söz ve müziği kendisine ait eserler bulunmakta.

Albüme adını veren "Vazgeçtim" , Can Yücel tarafından çevrilmiş ve sanatçı tarafından bestelenmiş William Shakespeare' ye ait "66.Sone" dir. Müzik kanallarında klibi de gösterime sunulan şarkı, Efkan Şeşen'in kendine özgü sesi ile dikkat çekiyor.

Protest müziğin hafızalardaki seslerinden biri olan Efkan Şeşen'in bu çalışması, içinde yaşadığımız metropol dünyanın toplumsal sorunları ve kaosu ortasında kalmış bir insanın haykırışıdır diyebiliriz…İnsanın kendine ve topluma karşı yabancılaşması karşısında şarkılarıyla önermelerde bulunan sanatçının bu çalışmasında , sözleri İbrahim Karaca'ya ait "O duyulmadığımız yer" ve yine sözleri Çamlı Hemşin'in şair ruhlu çevrecisi Mehmet Demirci' ye ait iki eser de bulunmakta. "Fırtına'ya Requiem" …Hidroelektrik Santraller (HES) ile tehlike a ltına giren dereler ve doğal yaşam üzerine şair tarafından yıllar önce sorun ilk belirdiğinde Fırtına Deresi için kaleme alınmış ve Efkan Şeşen tarafından bestelenerek albüme konmuş çağdaş bir ağıt… "Balıkların Gözyaşı" ise yine yöre insanının , yer yer ardında hüznünü sakladığı coşkusunun şair tarafından kaleme alınmış ve Efkan Şeşen bestesiyle hayat bulmuş yeni bir örneği.

Bir yanıyla Karadeniz insanı olan sanatçının bu albümünde, tutkunu olduğu bu coğrafya için "Karadeniz … Karadeniz …" gibi eserlerin yanı sıra "Jin jin goxti" gibi müziği kendisine sözleri yöresine ait Lazca bir eser de mevcut. Sanatçının besteleyip albümüne koyduğu bir başka eser de "Can evimden vurdu felek"…. sözleri Dadaloğlu'na ait.

Albüm kayıtlarının önemli bir kısmı Stüdyoses' de , bir kısmı da sanatçının ev stüdyosunda yapıldı. Mix ve Mastering de , albümün çelik telli gitarlarını da çalan müzisyen Volkan Sönmez tarafından gerçekleştirildi. Aranjörlüğünü Efkan Şeşen'in yaptığı, ve icralarını alanında usta müzisyenlerin gerçekleştirdiği albümün Klip ve Fotoğraf çalışmaları ise Mustafa Şentürk'e ait…

"Dokuz Altı Yollarında" dan , "Vakitsiz" e…. "Ahüzarım" dan "Yüreğim yangınlarda" ya…yıllardır tanıdığımız bu ses; son iki albümündeki evrensel boyutlarda zor rastlanır bir Islık performansından (Renkler ve Islıklar vol.1 , vol.2 ) sonra yeni şarkılarından oluşan "VAZGEÇTİM" ile tekrar sizlerle.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Efkan Şeşen'den ' Vazgeçtim' İle Sizlerle! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement