Çevre Kısa Film Festivali Bugün Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Çevre Kısa Film Festivali Bugün Başlıyor

Çevre Kısa Film Festivali Bugün Başlıyor

Cervantes Enstitüsü Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali'nde!

21.04.2012 14:22

Çevre Film tarafından BASAD (Bakırköylü Sanatçılar Derneği) işbirliği ile gerçekleştirilen, Türkiye'nin ilk ve tek çevre temalı kısa film etkinliği olan

Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali 10. kez bugün başlıyor. 10 Mayıs 2012 tarihine kadar sürecek festivalin gösterim ve etkinlikleri BASAD ve Üniversitelerde ücretisz olarak gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile yapılan festivalde her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Cervantes Enstitüsü çevre belgeselleriyle özel gösterimde yer alacak.

İstanbul Cervantes Enstitüsü bu seneki festivale, Document Azul yapımcılığında hazırlanan ve İspanya sahillerinin denizcilik kaynaklarının tanıtılmasını amaçlayan "Denizlerimizin Altında" isimli kısa metraj serisi ile katılıyor.

Festival kapsamında; Türkiye, İspanya, İtalya, Hollanda ve Kırgızistan'dan çevre temalı kısa filmlerin yer aldığı uluslararası gösterimler, Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması, çevre temalı sergiler, söyleşi ve açık oturumlar düzenlenecek.

Ayrıca bu yıl Yönetmen Yılmaz Atadeniz'in belgesel filmleri özel gösterimle izleyici ile buluşacak. Ressam Ahmet Nergiz'in 'Güneşle Koşalım Güzel Günlere' adlı resim sergisi de BASAD Sanat galerisinde Festival boyunca izleyicilere açık olacak.

Tarih: 21 Nisan – 10 Mayıs 2012

Program için: www.cevrefilm.org

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Çevre Kısa Film Festivali Bugün Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement