Çapanoğlu'na Seyirciden Ödül - Son Dakika
Kültür Sanat

Çapanoğlu'na Seyirciden Ödül

Çapanoğlu\'na Seyirciden Ödül

2013 -2014 tiyatro sezonunda Direklerarası Seyirci Ödüllerine değer görülen oyun ve oyuncular belli oldu.

18.09.2014 16:48

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun 20013-2014 sezonunda figüran kadrosunda yer alan oyuncu Handan Ekici Çapanoğlu"Taziye" oyunuyla 2014 Direklerarası Tiyatro Seyircileri ödülleri kapsamında en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı.

2013 -2014 tiyatro sezonunda Direklerarası Seyirci Ödüllerine değer görülen oyun ve oyuncular belli oldu. Tiyatro oyunlarını seyir, değerlendirme ve ödüllendirme projesini on beş yıldır başarıyla devam ettiren Direklerarası Tiyatro Seyircileri ödülleri kapsamında; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Birimi'nde görev yapan Handan Ekici Çapanoğlu ödül aldı.

Çapanoğlu, Murathan Mungan'ın yazdığı, Yurdaer Okur'un yönettiği "Taziye" adlı oyunda Kevsa Ana rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü.

Tiyatro kültürünün ve tutkusunun yaygın olduğu ülkelerde uygulanmakta olan "Halk Jürisi" oluşumu Türkiye'de ilk defa Direklerarası Seyircileri tarafından uygulanıyor. 2000 - 2001 sezonunda İstanbul'da bulunan tiyatroların değerlendirilmesi ile başlayan proje, 2007 yılında İstanbul dışında bulunan tiyatroları da kapsamına dahil ederek, önce Anadolu tiyatrolarını, 2010 yılından itibaren de KKTC tiyatrolarını seyir programlarına ekledi.

Projeyi başlatan Ömer Şahinbaş'ın aynı zamanda koordinatörlüğünü de üstlendiği Direklerarası Tiyatro Seyircileri Seçici Kurul üyeleri; sezon oyunlarını, eleştirel olmayan seyirci bakış açısıyla, performans ve tasarım kategorilerinde değerlendiriyorlar. Seçici Kurul Üyeleri; sahne sanatları ile doğrudan ilişki içinde bulunmayan, tiyatroyu seven, irdeleyen, takip eden, değişik yaş ve meslek gruplarından oluşan tiyatro tutkunlarıdır. Her sezon başında belirlenen oyunları "Seçici Kurul Üyesi" olarak izleyen 157 kişilik seyirci ekibin değerlendirmelerinin ardından, sezon sonunda düzenlenen ödül töreni ile tiyatro sanatçılarına ödülleri veriliyor.

Diyarbakır'da dünyaya gelen Çapanoğlu, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fransız Dili'nden mezun oldu. Tiyatroya 1988 yılında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda başladı. 1990 yılında Diyarbakır Şehir Tiyatrosu'na geçti. 1995'te Şehir Tiyatrosundan ayrılıp "Tiyatro Anadolu" adlı özel tiyatroyu açtı. Berthold Brecht ve Vasıf Öngören'i Asiye Nasıl Kurtulur oyunuyla irdelemek üzerine yazdığı teziyle Sorbonne Üniv. Güzel Sanatlar Fak. Master eğitimi kazandı. 1999 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'na (DBŞT) yeniden döndü. Ankara Oluşum Drama Enstitüsü'nde drama ile tanıştı. 2003 yılında DBŞT bünyesinde Drama Atölyesi 'ni açtı. DBŞT ve Devlet Tiyatrosu'nda oyunculuk, yönetmenlik, dramaturgi, yönetmen yardımcılığı, kostüm ve dekor tasarımı yaptı. Birçok dizi ve sinema filminde oynadı. En son 'Yangın Var "adlı sinema filminde oynadı. İlgi alanı çocuk tiyatrosu ve drama üzerine hala çalışmaları devam etmektedir. Ankara Oyun ve Tiyatro Akademisi, çocuk dernekleri, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları, , sokak çocukları ve dezavantajlı çocuklarla çalışmalarını sürdürmektedir. En son Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda Murathan Mungan'ın yazdığı Yurdaer Okur'un yönettiği "Taziye" adlı oyunda Kevsa Ana rolünü oynamıştır.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Çapanoğlu'na Seyirciden Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement