Bursa'da Osmanlı Kültürünü Cumhuriyet'e Taşıyan Köprü Şahsiyetler Kitabının Tanıtımı ve Sergisi Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Bursa'da Osmanlı Kültürünü Cumhuriyet'e Taşıyan Köprü Şahsiyetler Kitabının Tanıtımı ve Sergisi Yapıldı

Bursa\'da Osmanlı Kültürünü Cumhuriyet\'e Taşıyan Köprü Şahsiyetler Kitabının Tanıtımı ve Sergisi Yapıldı

Bursa'da Mustafa Kara'nın hazırladığı 'Osmanlı Kültürünü Cumhuriyet'e Taşıyan Köprü Şahsiyetler' adlı kitabın tanıtımı ve sergisi Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında kitapta yer alan yazarlar ve eserleri ziyaretçilere tanıtıldı. Kitabın amacı, Osmanlı Dönemi'nde doğmuş ve Cumhuriyet döneminde yaşamış olan şahsiyetlerin kültürler arasındaki köprüyü kurmaktır.

05.02.2024 14:17  Güncelleme: 06:54

Bursa'da Mustafa Kara'nın yayıma hazırladığı "Osmanlı Kültürünü Cumhuriyet'e Taşıyan Köprü Şahsiyetler" adlı kitabın tanıtımı ve sergisi yapıldı.

Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısı, Mustafa Kara ve beraberindeki protokol üyelerinin kurdele kesimiyle başladı.

Kara, sergide kitapta yer verdiği yazarlar ve eserlerini, ziyaretçilere tanıttı.

Kitabı Cumhuriyetin 100'üncü yılına hitaben hazırladığını aktaran Kara, " Bu kitaptaki şahıslar Osmanlı Dönemi'nde doğmuş sonrasında Cumhuriyet döneminde yaşamış ve eser vermiş olan insanlardır. Bundan dolayı bu iki kültürü birbirine bağlamak istedim ve köprü kelimesi bu bağlamdan dolayı ortaya çıkmıştır." dedi.

Sergiye, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nurullah Yıldız, İl Turizm Müdürü Kamil Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bursa'da Osmanlı Kültürünü Cumhuriyet'e Taşıyan Köprü Şahsiyetler Kitabının Tanıtımı ve Sergisi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement