BDT, 3 Oyun Sahneleyecek - Son Dakika
Kültür Sanat

BDT, 3 Oyun Sahneleyecek

BDT, 3 Oyun Sahneleyecek

Bursa Devlet Tiyatrosu, Tohum ve Toprak, Rahvan Giden Atlılar ve Martı oyunlarını sahneleyecek.

30.01.2014 10:40  Güncelleme: 10:50

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Tohum ve Toprak (Alemdar Paşa)", "Rahvan Giden Atlılar" ve "Martı" oyunlarını sahneleyecek.

Orhan Asena'nın yazdığı, Tayfun Erarslan'ın yönettiği "Tohum ve Toprak (Alemdar Paşa)"nın dekor tasarımını Murat Gülmez, kostüm tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını ise Yakup Çartık üstleniyor.

Taner Turan, Kamil Korunan, Emre Yaşa ve Bora Özkula dahil 34 kişinin rol aldığı oyunda, Osmanlı döneminde yaşanan "Alemdar Paşa Vakası" ele alınıyor. Sultan 3. Selim'in öldürüldüğü, 2. Mahmud'un ise Alemdar Paşa tarafından kurtarılarak tahta çıkarıldığı 1809 yılının İstanbul'unun anlatıldığı oyunda, 2. Mahmud, hayatını borçlu olduğu Alemdar Paşa'ya sadrazamlığı vermek zorunda kalıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 1 Şubat'ta ise 15.00 ve 20.00'de sunulacak.

Özen Yula'nın yazdığı, Bora Özkula'nın yönettiği "Rahvan Giden Atlılar"ın dekoru ve kostümlerini Başak Özdoğan, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor. Ömer Naci Topcu, Emre Işık, Ozan Sargın'ın rol aldığı oyunda, "Hayat, rahvan giden atlarla yapılan bir yolculuk değil, vahşi, yağız bir atın üstünde çıkılan, her an düşme tehlikesiyle yaşanacak, tedirginlik verici bir koşudur" mesajı işleniyor.

Oyun, Oda Tiyatrosu'nda bugün, yarın ve 1 Şubat'ta saat 18.00'de sahneye konulacak.

Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun Türkçeye çevirdiği ve Levent Suner'in yönettiği "Martı"nın dekor tasarımını Ufuk Üsterman, kostüm tasarımını Sevgi Türkay, ışık tasarımını ise Ali Karaman yapıyor.

Demet Oran, Erçin Işık, Şükrü Reha Taşman, Cansu Yılmaz'ın da bulunduğu 13 kişinin rol aldığı oyunda, Rusya'nın 19. yüzyıl sonları anlatılıyor. Taşra hayatının sıkıntılı atmosferinde 19. yüzyılın sonundaki çöküntünün ele alındığı oyunda, yaklaşan ekonomik ve sınıfsal değişim de irdeleniyor. Oyunun dramatik özünü ise artık sonu gelen aristokrat kökenli bir aile ve yakın çevresinin bu değişime ayak uyduramaması oluşturuyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 4-5 Şubat'ta saat 20.00'de izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Buzlar Çözülmeden" oyununu sahneleyecek.

Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Cevat Fehmi Başkut'un klasikler arasında yer alan oyunun yönetmenliğini, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek, dekor tasarımını Akın Tezer Tunalı, kostüm tasarımını Bengisu Mukiyen, müziklerini ise Murat Gedikli üstleniyor.

Oyunda, kar yüzünden yolları kapanan kasabaya gelen ve yeni kaymakam olduğu zannedilen kişinin hikayesi anlatılıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 1 Şubat'ta ise 14.00'te Tayyare Kültür Merkezi'nde izleyicisiyle buluşturulacak. - Bursa

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement