"Boş Evlerden Şehi̇r Olmaz!" - Son Dakika
Kültür Sanat

"Boş Evlerden Şehi̇r Olmaz!"

"Boş Evlerden Şehi̇r Olmaz!"

'Boş Evlerden Şehir Olmaz' isimli sergi 27 Nisan - 21 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da gerçekleşecek.

21.03.2013 07:46

Fransız Kültür Merkezi, TRAM Paris Bölgesi Çağdaş Sanat Ağı, ODTÜ, SANART ve m1886 Sanat Projeleri'nin ortaklaşa düzenlediği 'Boş Evlerden Şehir Olmaz' isimli sergi 27 Nisan - 21 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da gerçekleşecek.

2012 yılından bu yana şehir plancılarını, sosyologları ve sanatçıları bir araya getiren, temelde "şehir" kavramını merkezine almış bir dizi etkinliğin parçası olarak düşünülmüş ve güncel sanat ile sürdürülebilirlik arasındaki ilişki üzerine kurgulanılan "Boş Evlerden Şehi̇r Olmaz!" Sergisi, m1886 Sanat Projeleri, ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü ve şehrin farklı mahallelerinde beş farklı mekanda düzenlenecek.

Türk ve Fransız sanatçıların deneyim ve birikimlerinin değerlendirilmesi ve paylaşımı ilkesi üzerine kurulmuş olan sergi, Ankara ölçeğinde oluşturulması amaçlanan bir çağdaş sanat ağının ilk adımı olarak öngörüldü. Böylelikle Ankara ve çevresindeki güncel sanat mekanlarının, sanat okullarının, inisiyatiflerin ve sanat galerilerinin bu ağın bir parçası olması ve ulusal ölçekte bir etkileşimin yaratılabilmesi planlandı.

ODTÜ Güzel Sanatlar Direktörü Mehmet Ali Uysal'ın küratörlüğünü üstlendiği sergide, daha önce Ankara'da sergi kapsamında araştırmalar yapmak üzere gelen Fransız sanatçı Olivier Kosta- Théfaine ve Thierry Payet' in çalışmaların yanısıra Alper Aydın, Bertille Bak, Christian Barani, Zoé Baraton, Louidgi Beltrame, Elodie Brémaud, Yona Friedman, Loris Gréaud, Funda Susamoğlu, Ali Şentürk ve Cannelle Tanc'ın çalışmaları da görülebilecek.

"Boş evlerden şehir olmaz!" adlı sergi sürekli değişen bir kent manzarasının gözlemlenmesinin veya yapılabilecek sosyo-ekonomik analizin ötesinde, karşı karşıya kalınan yeni dekorun diğer yüzünü sorgulamayı, kentsel dönüşüm ile ilgili duyarlı bir bakış açısı getirmeyi ve ayrıca yapılacak sorgulama sonucunda yeni ütopyalar üzerine düşünmeyi amaçlıyor. Sergide sanatçıların ve oyuncu Okan Şenozan'ın katılımıyla atölye çalışmaları, sanatçılarla buluşma gibi bir dizi paralel etkinlik de gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Boş Evlerden Şehi̇r Olmaz!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement