Borusan Müzik Evi'nde Elektronik Ve Cazlı Hafta Sonu - Son Dakika
Kültür Sanat

Borusan Müzik Evi'nde Elektronik Ve Cazlı Hafta Sonu

Borusan Müzik Evi\'nde Elektronik Ve Cazlı Hafta Sonu

Murcof, Philippe Petit ve Mark Cunningham ile 5 Nisan Cuma akşamı; İsviçreli ELP üçlüsü 6 Nisan Cumartesi akşamı Borusan Müzik Evi'nde.

27.03.2013 11:50

5 Nisan 2013, Cuma, 21.30

MURCOF, PHILIPPE PETIT, MARK CUNNINGHAM

Geçtiğimiz sezon İstanbullular ile Borusan Müzik Evi'nde buluşan Meksikalı elektronika dehası Murcof (Fernando Corona) müzikseverlerin yoğun talebi üzerine bu kez usta müzisyenler Philippe Petit ve Mark Cunningham ile birlikte yeniden Müzik Evi'nde. 2003 yılından bu yana ürettiği yapıtlarla bugünün ilerici elektronika sahnesinin en önemli temsilcilerinden biri olan Murcof, gerek form anlayışı, gerek kurguladığı ses örgüleriyle klasik, çağdaş ve güncel elektronik müzik arasındaki ince çizgide yaşıyor. Kendisini "müzik seyyahı" olarak tanımlayan, icat ettiği aletlerden ve geleneksel bir Macar enstrümanı olan cimbalomundan çıkardığı enteresan seslerle elektronik dinleyicilerinin gözdesi olan Philippe Petit de en az Murcof kadar ilginç bir karakter. Petit-Murcof ikilisi dört yıl boyunca çeşitli festival ve konserlerde sürdürdükleri müzikal birlikteliklerine 2011 yılında New York'lu no wave grubu Mars'ın kurucularından Mark Cunningham'ı kattı. İlk konserlerini 21 Ekim 2011'de CaixaForum Barcelona'da veren üçlü, ikinci konserlerini vermek için 5 Nisan Cuma akşamı Borusan Müzik Evi'nde olacak.

6 Nisan 2013 Cumartesi, 21.30

ELP–EHINGER & LINDEMANN & PITTELOUD

Zaman zaman 70'li yılların popüler İngiliz progresif rock grubu Emerson, Lake & Palmer ile karıştırılsa da Ehinger (bas klarnet), Lindemann (Fender Rhodes klavye) ve Pitteloud'dan (tabla) oluşan ELP, İsviçreli bir caz topluluğu. 6 Nisan Cumartesi akşamı Borusan Müzik Evi'nde konser verecek olan ELP, ilham almalarına rağmen, ne elektrik dönemindeki Miles Davis, ne Weather Report ne de Oregon gibiler… Üç müzisyen farklı stilleri bir araya getiriyor: Elektronika, Avrupa avangard cazı, Hint ragası ve oda müziği kıvamındaki nefesli tınılar birbirlerini, iç içe girmeden ağırlıyor. Philippe Ehinger melodik müziğiyle bas klarnete yeni bir anlam katarken François Lindemann, akustik Chick Corea ile synthesizer ustası Thomas Lehn arası bir çizgide, tüm o efekt pedallarıyla Fender Rhodes ve analog elektronikleriyle sahnede devleşiyor. Raphael Pitteloud ise bildiğiniz kıpır kıpır perküsyonistlerin aksine, tablasına odaklanıp arada sırada tom veya zillerinden birine vurmayı tercih ediyor. Birbirinden bağımsız olarak bir anda ortaya çıkan ritmik, armonik ve melodik unsurlar, farkına bile varmadan bir araya gelerek dinleyiciyi şaşırtmayı başarıyor.

Borusan Müzik Evi etkinliklerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından, pazartesi–cuma arası saat 10.00–18.00 arasında Borusan Kültür Sanat'tan ve konser günleri de saat 18.00'den itibaren Borusan Müzik Evi'nden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Borusan Müzik Evi'nde Elektronik Ve Cazlı Hafta Sonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement