Beykoz'da Kiraz Festivali öncesi resepsiyon düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Beykoz'da Kiraz Festivali öncesi resepsiyon düzenlendi

Tarihi Türk-Polonya dostluğunun en önemli simgesi Polonezköyde düzenlenecek "Polonezköy Kiraz Festivali" öncesi Beykoz'da tanıtım resepsiyonu düzenlendi. Beykoz Belediyesi tarafından Türkiye-Polonya dostluğuna katkıda bulunmak, 181 yıllık maziye sahip köyü ve kirazını tanıtmak amacıyla düzenlecek olan "Polonezköy Kiraz Festivali" öncesi Türk ve Polanya yetkililerinin katıldığı tanıtım resepsiyonu düzenlendi.

17.06.2023 10:30  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beykoz'da Kiraz Festivali öncesi resepsiyon düzenlendi

İSTANBUL - Tarihi Türk- Polonya dostluğunun en önemli simgesi Polonezköyde düzenlenecek "Polonezköy Kiraz Festivali" öncesi Beykoz'da tanıtım resepsiyonu düzenlendi.

Beykoz Belediyesi tarafından Türkiye-Polonya dostluğuna katkıda bulunmak, 181 yıllık maziye sahip köyü ve kirazını tanıtmak amacıyla düzenlecek olan "Polonezköy Kiraz Festivali" öncesi Türk ve Polanya yetkililerinin katıldığı tanıtım resepsiyonu düzenlendi. Mecidiye Kasrı'nda düzenlenen resepsiyona Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ve ilçe protokolü katıldı.

Dostluk vurgusunun yapıldığı resepsiyonda konuşan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, "Bizim için Polenezköy anlamlı. Biz, geçmişi yaşatmak, Polenezköy'ün varlığına dikkat çekmek, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha canlı olmasına katkı vermek adına bu etkinlikleri yapıyoruz. Polenezköyümüzde güzel kirazlar yetişiyor. Her yıl etkinliklerimizi yapıyoruz. İstanbul Polonya Başkonsolosu ve Beykoz Belediyesi olarak birlikte gerçekleştiriyoruz. Diğer ülkelerin başkonsolosları da burada. Aslında dostluğa ve barışa katkı veren bir durum söz konusu" dedi.

Beykoz'da düzenlenecek "Polonezköy Kiraz Festivali" öncesi düzenlenen resepsiyonda konuşan Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak, "Kiraz, Polonyada sevilen bir meyvedir. Polenezköyün mirası olan Kiraz Festivali Leh-Türk dostluğunun değerli bir sembolüne dönüşmüştür. Polenezköy 19. yüzyıl Polonyasında çevre devletlerin baskı ve işgallerinden kurtulmak için iltica eden Polonya vatandaşları tarafından kurulmuş sığınak niyetinde bir yerleşim yeridir" dedi.

Beykoz\'da Kiraz Festivali öncesi resepsiyon düzenlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Beykoz'da Kiraz Festivali öncesi resepsiyon düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement