Balkan Ekspres - Orhan Osman Feat. Ateshhan Yuseinov & Skiller - Son Dakika
Kültür Sanat

Balkan Ekspres - Orhan Osman Feat. Ateshhan Yuseinov & Skiller

Balkan Ekspres - Orhan Osman Feat. Ateshhan Yuseinov & Skiller

"Balkan Ekspres" Orhan Osman feat. Ateshhan Yuseinov & Skiller sizlerle birlikte olacak.

23.01.2017 12:03

"Balkan Ekspres" Orhan Osman feat. Ateshhan Yuseinov & Skiller sizlerle birlikte olacak.

Kültürler arası müzik çalışmalarıyla başarılı projelere imza atan Orhan Osman; Amerikalı ünlü müzisyenlerle yaptığı "Turkophony" projesiyle adından sıkça söz ettirmişti. "Dave Weckl ve buzukinin buluşması önemli. Yeni bir akıma tanık oluyoruz. Buzukiyi jazz standlarında ilk kez böyle görüyoruz" diyen müzik eleştirmenlerinden övgüler alan Orhan Osman'ın bu çalışması Amerika'da da yayımlandı ve 54. Grammy ödüllerinde "Best Jazz Instrumental Album" dalında ön aday oldu. Müziğinde yeni arayışlara devam

eden Orhan Osman, bu sahne projesinde Balkanlar'dan alacağı ilhamı, müziğinin coşkusunu, dinamizmini, mutlu melodilerini Cemal Reşit Rey Sahnesi'ne serpiştirecek.

Kendine has buzuki çalım stili, word müzik alanındaki başarılı çalışmaları; beste ve arenjeleri ile müzikseverlerin gönlünde ayrı bir yeri olan nam-ı diğer Buzuki Orhan, "Balkan Ekspres" projesi ile iki önemli sanatçıyı da ağırlıyor. Bulgaristanlı virtüöz gitarist Ateshhan  Yuseinov ve "fast mouth" lakabıyla tanınan, 2012 Dünya Beatbox Şampiyonu Skiller (Alexander Deyanov) Balkan Ekspres'in misafir konukları olacak.

Misafir sanatçılarıyla merak uyandıran bir performans sizleri bekliyor olacak. Beatbox'ı geleneksel hip-hop etkisinden çok daha ötelere taşıyan Skiller'ın ve Bulgaristan'ın önemli folk/caz gitaristi Ateshhan Yuseinov'un Orhan Osman'ın müziğinde buluşması; izlenesi, dinlenesi bir deneyim olacak.

Farklılıkların bulaşacağı Cemal Reşit Rey Sahnesi'nde kültürlerarası geçişlere, müziğin tılsımının yaratacağı doğaçlamalara ve yer yer sert kapışmalara da  hazır olun.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Balkan Ekspres - Orhan Osman Feat. Ateshhan Yuseinov & Skiller - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement